Lovitură dură pentru Mircea Lucescu. Prin jocul rezultatelor este scos din Liga Campionilor

Înaintea ultimei etape din faza grupelor Ligii Campionilor, Şahtior Doneţk avea un punct avans faţă de Bayer Leverkusen în clasamentul grupei A, însă în urma rezultatelor de miercuri seara ucrainenii au fost depăşiţi de nemţi, astfel că vor continua în primăvară în Liga Europa, ei încheind grupa pe locul 3.

RomaniaTV.net
10 dec. 2013, 21:55
Lovitură dură pentru Mircea Lucescu. Prin jocul rezultatelor este scos din Liga Campionilor

Echipa antrenată de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, a ratat calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după ce a fost învinsă de Manchester United cu scorul de 1-0, marţi seara, pe „Old Trafford”, în ultima etapă din Grupa A a competiţiei.

Unicul gol al partidei a fost marcat de Phil Jones (67). Şahtior a făcut o primă repriză bună, şi-a creat ocazii de gol, a avut chiar o bară în debutul părţii secunde, dar „diavolii roşii” au revenit în joc, au marcat şi au obţinut victoria. În celălalt meci al grupei, Bayer Leverkusen a câştigat cu 1-0 la Real Sociedad şi a depăşit-o cu două puncte în clasament pe Şahtior.

Campioana Ucrainei va continua în Europa League.

Manchester City, cu portarul Costel Pantilimon rezervă, a produs surpriza serii, victorie cu 3-2 la Munchen, în faţa campioanei Bayern Munchen. Totuşi, bavarezii au câştigat grupa, graţie victoriei din tur, cu 3-1.

În optimile Champions League s-au calificat Manchester United, Bayer Leverkusen, Real Madrid, PSG, Olympiakos, Bayern Munchen, Manchester City, Chelsea, Atletico Madrid, FC Barcelona.

În şaisprezecimile de finală ale Europa League au asigurate biletele Şahtior Doneţk, Benfica, Viktoria Plzen.