Lovitură DURĂ pentru Radu Banciu. Cât trebuie să plătească jurnalistul pentru o jignire din prime time

Jurnalistul B1TV  Radu Banciu trebuie să plătească 10.000 de lei pentru o jignire adusă unui om de afaceri din Craiova. Radu Banciu a adus un prejudiciu de aproape 20.000 de lei pentru B1TV prin jignirea omului de afaceri.

04 mart. 2016, 15:03

Tribunalul Bucureşti a decis, definitiv, că B1 TV şi Radu Banciu trebuie să plătească despăgubiri de 10.000 de lei, plus cheltuieli de judecată, lui Titu Tudosie, un om de afaceri din Craiova care şi-a ridicat statuie în curte.

„Iertaţi-mi şi mie asemănarea dintre boul acesta şi Napoleon Bonaparte, dar de la distanţă ziceai că e statuia lui Napoleoan”, a comentat Banciu într-o emisiune despre craiovean.

Povestea începe în aprilie 2014 când presa a relatat că Titu Tudosie a plătit 10.000 de euro unui sculptor pentru a-i ridica statuie. Subiectul a ajuns şi în emisiunea Lumea lui Banciu, cu titlul „Frumuşelul din ogradă”.

Imediat după ediţia din aprilie 2014, Tudosie a sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului, dar l-a şi acţionat pe Banciu în instanţă. B1 TV a fost amendat cu 10.000 de lei, însă emisiunea a intrat la pachet cu mai multe ediţii ale emisiunii Lumea lui Banciu, scrie paginademedia.

În prima instanţă, Judecătoria Sectorului 1 a decis că Titu Tudosie trebuie să primească 100 de euro despăgubiri, cu titlu de daune morale, şi 600 de lei cheltuie. Sentinţa nu a fost definitivă, şi a fost atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti, instanţă care a decis să mărească daunele morale de peste 20 de ori, la suma de 10.000 de lei, la care se adaugă şi cheltuieli de jduecată de apeoape 1.500 de lei.

Citeşte şi: Radu Banciu plăteşte pentru declaraţia că „Andreea Berecleanu a umblat din floare-n floare pentru funcţii”

 „Mă, într-adevăr impozantă. Seamănă, de la distanţă văzută, şi ca să-l parafrazez pe Crin Antonescu care l-a comparat pe Ponta cu Iisus Cristos, iertaţi-mi şi mie asemănarea dintre boul acesta şi Napoleon Bonaparte, dar de la distanţă ziceai că e statuia lui Napoleoan când intri acolo, în grota unde se ruga el acolo în Ajaccio.(…)”, a spus Banciu la B1 TV.

„Nu s-ar putea sesiza autorităţile dacă tot l-am difuzat pe acesta să mi-l salte, nu ştiu dacă mâine, poimâine că suntem în week-end, dar pe luni să-l văd ridicat pe acesta? Sigur, fără nici o întrebare, din statuia aia dacă o ducem la fier vechi cred că s-ar putea recupera o parte din prejudiciul pe care…Dar vă rog, fără întrebări. N-am chef să-l aud pe acesta justificându-se cu cei dragi. N-aţi văzut ce burtă avea? N-am absolut nici o întrebare să-i adresez. Deci l-aş sălta pur şi simplu cum saltă un uliu un iepure. Nu-i pune întrebări. Credeţi că acela vine să spună că am avut ghinion sau de ce m-ai luat tocmai pe mine sau m-ai luat de lângă cei dragi. Astea sunt poveşti. L-ai ridicat, l-ai dus şi la revedere. Puşcărie! Ce era cu căsoiul acela în spate? Tot colecţionar de artă?”, a mai spus Banciu în emisiune.