Lovitură DURĂ pentru Rusia, după noile violenţe din Ucraina. E DEZASTRU

Rubla scade puternic din cauza violenţelor din Ucraina. Luni, moneda rusească a înregistrat cea mai mare depreciere în raport cu dolarul, ca urmare a escaladării tensiunilor din Ucraina, ude a fost decretată stare de urgenţă.

RomaniaTV.net
26 ian. 2015, 16:21
Lovitură DURĂ pentru Rusia, după noile violenţe din Ucraina. E DEZASTRU

Odată cu noile violenţe din estul Ucrainei, Rusia este mai expusă la no sancţiuni occidentale, ceea ce a făcut ca rubla să se deprecieze puternic în raport cu dolarul.

Statele Unite şi Uniunea Europeană au avertizat că Rusia ar putea fi supusă unor noi sancţiuni, în urma unui atac cu rachete asupra oraşului port Mariupol, care a avut loc sâmbătă.

Rusia, ameninţare FĂRĂ PRECEDENT. Este vizată şi România

Potrivit Bloomberg, rubla este în declin cu 3%, la 65,66 unităţi pentru un dolar, pe fondul zvonurilor că grupul petrolier Rosneft va schimba în dolari 400 de miliarde de ruble (6,1 miliarde dolari) obţinute dintr-o emisiune de obligaţiuni lansată luni. Rosneft, cel mai mare producător de petrol din Rusia, are datorii de 19,5 miliarde de dolari scadente în acest an.

Totodată, agenţia Standard&Poors’s ar putea retrograda ratingul Rusiei în categoria junk, nerecomandată investiţiilor, până la sfârşitul lunii ianuarie.