Lovitură dură pentru șoferii Bolt, Glovo, Uber și liderii USR! Parlamentul a luat decizia

Rivalitatea dintre șoferii din transportul alternativ și cei de taxi continuă. Un proiect votat în Parlament a inflamat românii care fac bani din aplicații precum Bolt, Glovo și Uber. 

18 nov. 2022, 14:43
Lovitură dură pentru șoferii Bolt, Glovo, Uber și liderii USR! Parlamentul a luat decizia

Șoferii conectați la aplicații de ridesharing denunță o „discriminare” intolerabilă din partea parlamentarilor, care au respins definitiv, prin vot, în Camera Deputaților, un proiect de controversat.

Prin intermediul inițiativei legislative, șoferii conectați la Bolt, Glovo și Uber au cerut ca autoturismele pe care le conduc să primească dreptul de a circula pe benzile speciale și de a staționa în spațiile utilizate în prezent de taxiurile „tradiționale”, de culoare galbenă.

Potrivit legislației în vigoare, autoturismele care efectuează transport alternativ nu beneficiază de facilitățile de trafic aferente serviciilor publice de transport local, deși efectuează un serviciu de transport public în comun.

 

Încă un eșec marca USR. Proiectul a fost respins fără drept de apel

 

Consiliul Economic și Social a stabilit că „transportul alternativ cu autoturism şi conducător auto nu reprezintă un serviciu public de transport, iar autoturismele care efectuează transport alternativ nu pot beneficia de acelaşi acces la banda dedicată, în mod similar autobuzelor sau taxiurilor”.

Astfel, „banda special amenajată pentru mijloacele de transport auto în comun a fost concepută și pentru a facilita deplasarea unor vehicule atunci când traficul este ridicat, permițând conducătorilor acestora să respecte un orar sau să realizeze deplasarea într-un interval de timp mai scăzut, eliberând astfel și benzile normale pentru ceilalți participanți la trafic”, se mai arată în proiectul respins.

Nouă deputați de la USR au inițiat proiectul, informează Profit.ro, dar aproape nimeni nu l-a susținut.