Lovitură dură pentru soţia lui Dan Adamescu. Vezi câte MILIOANE DE EURO trebuie să plătească pentru divorţ

Publicat: Marţi, 29 Septembrie 2015 18:33 // Actualizat: Marţi, 29 Septembrie 2015 18:33 // Sursa: romaniatv.net

Soţia lui Dan Adamescu trebuie să plătească o taxă de timbru de 50 de milioane de euro dacă vrea să divorţeze. Judecătoria Sectorului 1 i-a respins cererea milionarei de a plăti taxa de timbru în rate, aşa că nevasta celui mai bogat român va trebui să bage adânc mâna în buzunar. Totuşi, decizia nu este definitivă.

Foto: ziuanews.ro

Carmen Adamescu a cerut în instanță ca statul să îi acorde "ajutor public judiciar" în dosarul în care a intentat divorț de magnatul Dan Adamescu. Potrivit legii, de ajutor din partea statului poate beneficia "orice persoană fizică, în situația în care nu poate face față cheltuielilor unui proces sau celor pe care le implică obținerea de consultații juridice, în vederea apărării unui drept sau interes legitim în justiție".

Soția omului de afaceri Dan Adamescu susține că nu are bani nici măcar pentru achitarea taxelor de divorț și plata avocaților. Astfel, ea a cerut Judecătoriei Sectorului 1 București, unde a intentat divorțul, să îi acorde “ajutor public judiciar”, potrivit Agerpres. Instanța a dispus suplimentarea probatoriului și i-a solicitat să indice toate sursele de venit și bunurile deținute, atât în țară, cât și în străinătate, pentru a se putea pronunța asupra cererii. Decizia urmează a fi luată până la următorul termen al procesului, din 22 septembrie.

Potrivit legii, pot beneficia de achitarea integrală a cheltuielilor aferente unui proces persoanele ale căror venituri sunt mai mici de 500 de lei net pe lună, pe membru de familie. În cazul în care veniturile sunt până în 800 de lei, statul decontează doar 50% din cheltuieli. Instanța poate dispune și ca taxele judiciare să fie plătite în 48 de rate, dacă justițiabilul nu își permite să le achite integral. Legiuitorul a menționat că la capitolul venituri intră și banii obținuți din chirii sau profitul obținut din calitatea de acționar al unei societăți comerciale.

Familia Adamescu deține printre altele magazinul Unirea din București, Hotelul Rex din Mamaia, clubul de fotbal Oțelul Galați și publicațiile România LIberă și Academia Cațavencu.

Dan Adamescu se confruntă cu probleme pe toate planurile: cea mai mare companie deținută de omul de afaceri, Astra Asigurări, este la un pas de faliment, iar el a fost condamnat la patru ani și șase luni de închisoare, de Curtea de Apel București, în dosarul în care este acuzat că a mituit mai mulți judecători.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Dan Adamescu sotia lui Dan Adamescu taxa de timbru
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 oct 10:37
...instanţa va verifica legalitatea şi temeinicia măsurilor preventive luate în cazul inculpaţilor. CITEŞTE ŞI: Lovitură dură pentru soţia lui Dan Adamescu. Vezi câte MILIOANE DE EURO trebuie să plătească pentru divorţ ...
29 sep 18:51
...cererea milionarei de a plăti taxa de timbru în rate, aşa că nevasta celui mai bogat român va trebui să Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
29 sep 18:40
...cererea milionarei de a plăti taxa de timbru în rate, aşa că nevasta celui mai bogat român va trebui să Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net

...
1
EUR
4.8418
RON
12 Jul
noapte 18 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H