Firma care a girat pentru plata unei cauţiuni a Elenei Udrea a intrat în insolvenţă

Firma Băile Boghiş a intrat în insolvenţă, după ce Tribunalul Sălaj a acceptat cererea făcută de societatea unde are acţiuni Elena Udrea. Politicianul ar trebui să se înscrie la masa credală a firmei cu aproape 2 milioane lei, scrie Gazeta de Cluj.

RomaniaTV.net
05 mart. 2019, 15:41
Firma care a girat pentru plata unei cauţiuni a Elenei Udrea a intrat în insolvenţă

Una dintre societăţile comerciale la care Elena Udrea este acţionar cu 50%, SC Băile Boghiş SRL din Zalău, a cerut intrarea în insolvenţă pentru a stopa ”valul” de cereri de executare silită.

În cadrul firmei, mai deţin acţiuni Elena (Lia) Stanca (10%), fosta soţie a unui şef din SRI, şi fiica ei, Magda, care are 40% din pachetul de acţiuni. Firma a girat pentru plata unei cauţiuni a Elenei Udrea din dosarul omului de afaceri Bogdan Buzăianu, în care fostul ministru a fost implicat.

Administratorul firmei este o femeie în vârstă de 70 de ani, Maria Ciurte, iar acţiunile sunt împărţite între Elena Udrea (50%) şi Veronica Elena Stanca (10%) şi fiica ei, Nadine Magda Stanca (40%). Elena Stanca este fosta soţie a lui Nicolae Viorel Stanca, fost parlamentar PDL şi general SRI în rezervă.

La jumătatea acestei luni, firma zălăoană Băile Boghiş, care administrează complexul cu acelaşi nume din judeţul Sălaj a cerut intrarea în insolvenţă, în situaţia în care societatea deţine active în valoare de 13,4 milioane lei. În ultimii doi ani fiscali (2016 şi 2017), societatea a raportat o pierderi de până la 500.000 lei şi cifre de afaceri cuprinse între 1,8 şi 2 milioane lei.

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, se află în prezent în orașul San Jose din Costa Rica, alături de iubitul ei, Adrian Alexandrov, şi de fiica acestora, Eva Maria.