Lovitură grea pentru Bashar al Assad: Premierul a fugit din Siria şi alţii îl urmează VIDEO

Premierul sirian a fost demis din funcţie şi a fugit din ţară. Anunţul a fost făcut de televiziunea de stat siriană.

RomaniaTV.net
06 aug. 2012, 16:34
Lovitură grea pentru Bashar al Assad: Premierul a fugit din Siria şi alţii îl urmează VIDEO

Fuga înaltului funcţionar este considerată „cea mai dură lovitură împotriva regimului, după 16 luni de revoltă fără precedent împotriva trupelor lui Bashar al-Assad.

În această dimineaţă fostul premier sirian a ajuns în Iordania. De aici el a transmis un mesaj populaţiei prin intermediul televiziunii Al Jazeera.

,,Anunţ astăzi dezertarea mea din rândurile regimului criminal şi terorist. Vă anunţ că am trecut de partea revoluţionarilor care luptă pentru libertate şi demnitate. Vă anunţ că de azi sunt un soldat al binecuvântatei revoluţii”, a declarat Riad Farid Hijab.

Fuga premierului demis nu este privită cu ochi buni de către oficialităţile de la Damasc, dar nici de populaţia refugiată în afara graniţelor Siriei.

„Fuga unui om care a luptat împotriva noastră timp de 15 ani nu ne va ajuta cu nimic. Cei care au dezertat acum un an, un an jumătate, aceia sunt de partea noastră acum”, a declarat unul dintre refugiaţi.

Un alt refugiat este mai critic la adresa premierului în exil: „Mă întreb de ce dezertează acum? Fuge acum când e clar că vor pierde şi vrea să fie de partea câştigătorilor? Totul e terminat, aşa că mă întreb cum se întâmplă dezertările acum”.

Cu toate că din ce în ce mai mulţi demnitari ai regimului Assad au trecut de partea revoluţionarilor, luptele dintre forţele loiale preşedintelui şi armata de eliberare siriană continuă.