Lovitură grea pentru Simona Halep! Judecătorii nu i-au dat acordul să joace

Organizatorii din SUA au anunțat lista jucătoarelor, iar Halep, ajunsă deja pe locul 19 în clasamentul WTA, nu a fost primită pe tablou nici la Indian Wells, nici la Miami.

02 mart. 2023, 14:11
Lovitură grea pentru Simona Halep! Judecătorii nu i-au dat acordul să joace

Simona Halep rămâne în vacanţă forţată din cauza suspiciunilor de dopaj. După ce a ratat startul sezonului din cauza suspendării pentru dopaj, Simona Halep spera să poată participa la prestigioasele turnee americane de la Indian Wells și Miami! Românca nu a primit însă acordul judecătorilor să revină în circuit.

Bombă de proporţii în cazul Simona Halep! Românca a utilizat substanţe interzise înainte de US Open 2022 cu acordul WTA
Fostul antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill, spera că sportiva din Constanța va câștiga procesul pentru dopaj înaintea „dublei” Indian Wells – Miami, însă suspendarea pentru dopaj rămâne în vigoare. Organizatorii celor două turnee din seria WTA 1000 nu au acceptat-o pe Halep pe tablourile principale.

Toată lumea tenisului aștepta cu sufletul la gură o decizie în cazul de dopaj al Simonei Halep, în luna februarie, însă judecătorii de la Tribunalul Sport Resolutions din Londra nu se grăbesc să-i ridice suspendarea româncei. Întârzierea verdictului o dezamăgește foarte tare pe Simona, ea neputându-se înscrie la puternicele turnee de la Indian Wells (6 – 19 martie) și Miami (19 martie – 2 aprilie). Practic, sportiva care a stat oe bară în ultimele șase luni va avea interzis la turnee și în luna martie.

Organizatorii din SUA au anunțat lista jucătoarelor, iar Halep nu a fost primită pe tablou nici la Indian Wells, nici la Miami. România va fi reprezentată de Irina Begu și Sorana Cîrstea la Indian Wells, cele două fiind acceptate direct pe tabloul principal și la Miami. Ana Bogdan a declarat forfait pentru turneul californian și rămâne de văzut dacă va putea participa la Miami, scrie prosport.ro.

Ipoteză-şoc în cazul de dopaj al Simonei Halep. „La fel au făcut şi Nadal, şi Djokovic, şi Federer!” VIDEO

Pentru Simona Halep, turneul de la Indian Wells are o însemnătate uriașă, ținând cont că sportiva noastră face parte din galeria jucătoarelor care au triumfat aici în trecut. Halep s-a impus în cadrul ediției din 2015, după ce a trecut în marea finală de Jelena Jankovic din Serbia, cu scorul de 2-6, 7-5, 6-4.

Ion Țiriac a criticat strategia aleasă de avocații Simonei Halep în procesul de dopaj! Miliardarul român a afirmat că apărătorii româncei sunt prea lenți: „Am văzut-o acum trei zile pe Simona, se antrenează la Stejarii. Acolo îi dau eu voie să se antreneze, pentru că nu trebuie să cer voie la nimeni.

După părerea mea, avocaţii ei sunt lenţi, lenţi. Eu ştiam doi avocaţi, unul care a fost avocatul CIO în 2000 la Sydney, care a plecat atunci de la CIO pentru că proba fusese manipulată, adică de la 60 ml la peste 100 ml peste noapte.

Deci el e un bun avocat şi a plecat de la CIO şi e la Lausanne, pe lângă TAS. Şi mai este un avocat pe care îl ştiu tot în Lausanne. Dar ea a luat pe altcineva şi sper ca acei avocaţi să îşi facă datoria”, a declarat Ion Ţiriac, în cadrul unui eveniment desfăşurat la patinoarul din Otopeni.

Anul acesta nu a început deloc bine pentru jucătoarele de tenis din România. Cel mai sus în clasamentul WTA se află Simona Halep, suspendată în acest moment pentru dopaj. Sorana Cîrstea nu este într-o formă tocmai bună, ea riscând să iasă, în următoarele luni, din Top 100. Astfel, la următorul Grand Slam, pe tablou ar putea fi doar Irina Begu și Ana Bogdan.