Lovitură pe piaţa media. Liga I ar putea fi transmisă de Eurosport

Eurosport, compania paneuropeană de televiziune, a început tratativele pentru preluarea meciurilor din prima ligă de fotbal a României, iar încă din acest an va transmite partide din Premier League, singurul campionat puternic nepreluat în ţara noastră, a anunţat Valentin Macovescu, director de relaţii internaţionale al Grupului Eurosport.

RomaniaTV.net
19 dec. 2013, 12:20
Lovitură pe piaţa media. Liga I ar putea fi transmisă de Eurosport

Eurosport deţine drepturile exclusive de transmiterea în România a campionatului Germaniei, iar din acest an va începe să transmită şi jocuri din Premier League, singurul campionat puternic care nu poate fi urmărit în direct pe niciun canal de televiziune din ţara noastră. Şefii Grupului Eurosport încearcă să extindă această piaţă şi au început negocierile pentru transmiterea partidelor din Liga I, ţinând seama de faptul că actualul contract, cu DigiSport, expiră la finele sezonului 2013/2014.

În acest sens, Valentin Macovescu, director de relaţii internaţionale al Grupului Eurosport, a precizat joi: „Am avut o întâlnire în această săptămână, alături de directorul de achiziţii programe al Eurosport, Laurent Preudhomme, cu preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, discuţia referindu-se la desfăşurarea licitaţiei pentru drepturile tv din 2014, pentru că noi ne gândim să participăm la licitaţie, suntem interesaţi şi urmărim acest lucru, pentru că vrem să mărim conţinutul programelor noastre din România, spre a răspunde pozitiv interesului telespectatorilor de aici„.

Totodată, Valentin Macovescu a spus: „Sub pomul de Crăciun, doar pentru România, vom avea un cadou, legat cu o fundă albastru-roşu, cu o cruce în mijloc, anunţul oficial va fi făcut cât mai curând, într-o zi-două„, a spus oficialul Eurosport, care a subliniat, în cadrul discuţiilor, că meciurile din Premier League sunt cu dedicaţie pentru ţara sa de origine.

Cetăţean român, fiu al fostului ministru de externe George Macovescu (1972-1978) şi preşedinte al Uniunii scriitorilor (1978-1982), fost, încă din anii 1940, membru al Asociaţiei Presei Sportive din România, Valentin Macovescu şi-a făcut studiile la Academia de Studii Economice, în Bucureşti, după care lucrat în televiziune şi la Studioul Alexandru Sahia, fiind atras de filmele documentare, în anii 80. În Franţa a lucrat mai întâi la Eurosport şi la alte canale, a fost ziarist sportiv, dar şi politic, revenind în cele din urmă, pe o funcţie foarte importantă, la Eurosport.

La discuţiile de la Hotelul Continental a participat şi Adrian Ilie, reprezentantul Eurosport în România, coordonatorul, prin SportTV Management, al producţiei acestui grup internaţional în ţara noastră.