Lovitură pentru Casa Regală. Prinţul Paul poate revendica o parte din averea Regelui Mihai

Publicat: Vineri, 15 Februarie 2013 12:47 // Actualizat: Vineri, 15 Februarie 2013 12:47 // Sursa: RTV.net

Prinţul Paul de România poate cere în instanţă o parte din averea Regelui Mihai I, potrivit motivării Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Instanţa Supremă a confirmat, în urmă cu un an, decizia din 1955 a tribunalului de la Lisabona, prin care tatăl prinţului Paul era recunoscut ca fiu legitim al regelui Carol al II-lea.

Foto: Facebook/Prinţul Paul

Conflictul dintre Casa Regală şi prinţul Paul de România, care datează din 1991, ar putea trece într-o nouă etapă, după ce ÎCCJ a publicat motivarea deciziei de a confirma o decizie dată în 1955 de tribunalul de la Lisabona conform căreia prinţul Paul este membru cu drepturi depline al Casei Regale.

Acum, prinţul Paul de România are posibilitatea să revendice o parte din averea Familiei Regale, inclusiv palatele Snagov şi Scroviştea. Prinţul Paul poate încerca să obţină o parte din avere în instanţă sau pe cale amiabilă. Această a doua variantă este, însă, puţin probabilă, Regele Mihai I şi prinţul Paul fiind în relaţii foarte reci. Casa Regală nu consideră că decizia Instanţei Supreme este una de natură să schimbe descendenţa familiei şi a subliniat că recunoaşterea hotărârii de la Lisabona asupra descendenţei lui Carol Mircea Grigore Lambrino din Regele Carol al II-lea nu creează niciun drept dinastic.

Prinţul Paul ar putea primi peste 60% din averea Casei Regale

Între anii 1950 şi 1960, tribunalele din trei state europene au decis că averea Regelui Carol al II-lea al României să fie împărţită în mod egal între cei doi fii ai săi, Carol Mircea şi Mihai, şi ultima sa soţie, Elena Lupescu. Fiecăruia dintre cei doi fii îi revenea 37,5% din avere, în timp ce Elena Lupescu ar fi avut dreptul la 25%.

Ulterior, prinţului Paul, fiul lui Carol Mircea, i-a revenit şi partea moştenită de văduva Regelui, în total, 62,5% din averea Casei Regale.

Averea Casei Regale este formată din clădiri istorice, adevărate bijuterii arhitectonice, cum ar fi Castelul Peleş din Sinaia, şi diverse obiecte de artă. Prinţul Paul de România spunea că ar fi 40 de tablouri din colecţia regală care ar fi fost scoase din ţară după abdicarea Regelui Mihai, printre ele şi şase tablouri semnate de pictorul El Greco.

Avocatul Veronel Rădulescu, unul dintre cei care au susţinut cauza prinţului Paul, a declarat, la #romanaitv#, că semnificaţia deciziei ICCJ este una complexă, nicidecum una care îi conferă clientului său doar dreptul la o parte din avere: "Semnificaţia acestei decizii a ICCJ este una complexă. Practic, decizia Înaltei Curţi, care tocmai a fost redactată şi motivată, a fost recunoscută şi pe teritoriul României o sentinţă a tribunalului de la Lisabona, are o mulţime de consecinţe, pe care nu se ştie în ce măsură va dori prinţul Paul să le valorifice".

loading...
6 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
04 mar 11:31
...Regele Mihai. Conflictul dintre Casa Regală şi prinţ datează din 1991 şi era de aşteptat să treacă într-o nouă etapă după ce ÎCCJ a publicat motivarea deciziei de a confirma o decizie dată în 1955 de tribunalul de la Lisabona conform căreia prinţul Paul este membru cu drepturi depline...
02 mar 22:45
...este una dintre cele mai puternice variante, un Mini Paceman Cooper S negru, cu o putere de 184 CP.Citeşte şi Lovitură pentru Casa Regală. Prinţul Paul poate revendica o parte din averea Regelui Mihai ...
01 mar 00:42
Votează email 0 email
...Carol Mircea, i-a revenit şi partea moştenită de văduva Regelui, în total, 62,5% din averea Casei Regale. Citeste mai mult pe RTV.NET


STIRI SIMILARE...
15 feb 16:22
Răspunde | Votează email 0 email
Vlad Puscasu
Dragi tovarasi,

se pare ca tovarasul Sebastian Ghita,pionul lui Basescu,il foloseste pe DAN DIACONESCU sa loveasca in PNL si Becali

se foloseste de PRINTUL PAUL,ruda cu Basescu prin alianta-botez la micu print,ca sa loveasca in Regele Mihai.

BRAVOOOO!
15 feb 15:26
Răspunde | Votează email 1 email
Ctatean Liber
Pai de ce se minte atit ca regele Mihai nu a scos nimic din tara cind a plecat,iata marturia care spune ca a scos tablouri din tara,dar cum se explica faptul ca ai putut sa platesti vreme de peste 40 de ani acelasi majordom care l-ai luat cu tine cind ai parasit Romania,de unde bani???????
15 feb 13:01
Votează email 0 email
...Carol Mircea, i-a revenit şi partea moştenită de văduva Regelui, în total, 62,5% din averea Casei Regale. Citeste mai mult pe RTV.NET ...
1
EUR
4.8297
RON
31 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H