Lovitură pentru Cristian Cioacă, familia Elodiei începe executarea silită. Fostul poliţist are de plătit 2,5 miliarde de lei!

Mama Elodiei Ghinescu încearcă să recupereze daunele morale pe care instanța i le-a impus lui Cristian Cioacă, în momentul în care s-a dat sentința din proces!

08 nov. 2023, 15:27
Lovitură pentru Cristian Cioacă, familia Elodiei începe executarea silită. Fostul poliţist are de plătit 2,5 miliarde de lei!
Războiul dintre familia Elodiei și Cioacă continuă!

Procesul pentru daunele morale și materiale pe care Cristian Cioacă trebuie să i le ofere familiei Ghinescu este din nou pe rol. Mama Elodiei face tot ce poate pentru a-și găsi dreptate, la mai bine de 10 ani de la tragedia care s-a abătut asupra familiei sale.

Lovitură devastatoare pentru Cristian Cioacă. A fost dat în judecată: „Ce credea, că scapă de noi?”

Femeia cere ca daunele morale și materiale, impuse de instanță în momentul în care magistrații au dat și sentința în cazul lui Cristian Cioacă, să fie achitate. Avocata familiei Ghinescu a vorbit adesea despre faptul că fostul polițist nu și-ar fi achitat daunele către familia Elodiei, aceasta fiind și una dintre condițiile eliberării condiționate, după cum spunea ea.

La acest moment, odată ce Cristian Cioacă a ieșit din închisoare, a fost pus pe rol, din nou, procesul pentru recuperarea acestora, iar următorul pas ar fi chiar executarea silită a fostului soț al Elodiei, după cum a explicat Crina Radu, avocata familiei.

Este deja dosarul de executare, care se află pe rol pentru recuperarea despăgubirilor, stabilite prin sentința prin care a fost condamnat.

Acum s-a repus dosarul pe rol pentru că el a ieșit din închisoare”, a spus avocata familiei.

Citeşte şi: Cristian Cioacă a dispărut total după ieşirea din închisoare. Ce face în secret poliţistul condamnat pentru uciderea Elodiei

Avocata familiei Ghinescu spune că urmează să aibă loc executarea silită a lui Cristian Cioacă pentru a fi recuperate daunele morale. Mai mult, ea spune că fostul polițist acuzat de uciderea Elodiei s-a angajat acum.

„Urmează să aibă loc executarea silită a dumnealui, pentru recuperarea daunelor morale și materiale stabilite prin sentința prin care a fost condamnat.

Mama Elodiei Ghinescu încearcă să recupereze daunele morale și materiale pe care instanța i le-a impus lui Cristian Cioacă. În 2014, polițistul a fost condamnat la 15 ani de închisoare cu executare, dar și obligat la plata daunelor morale și materiale pentru familia Elodiei Ghinescu.

Cristian Cioacă ar avea grijă de mama sa bolnavă

Avocata a mai spus că fostul polițist ar avea grijă de mama sa, care este bolnavă. Aceasta a adăugat și că decizia lui Cioacă de a sta departe de ochii curioșilor este una normală și înțeleaptă, având în vedere greutățile prin care a trecut. „Mama sa are o vârstă și e bolnavă, deci are și grija ei, din câte știu. Mi se pare normal să stea retras, fiindcă a trecut prin ce a trecut! Din câte știu își caută un loc de muncă, dar nu mi-a împărtășit niciodată intențiile sale legate de ce și-ar dori să facă în noua viață pe care tocmai a început-o! Și nici ce meseria și-ar dori să aibă pe viitor”, a adăugat Maria Vasii.

Cristian Cioacă a fost eliberat la sfârșitul lunii august. Acesta fusese condamnat definitiv de Curtea de Apel Piteşti la 15 ani şi opt luni de închisoare. Acesta a fost găsit vinovat pentru uciderea avocatei Elodia Ghinescu, soția sa.

Decizia eliberării lui Cristian Cioacă vine la doar nouă ani de închisoare. Cu mai bine de jumătate de an în urmă, acesta a depus o cerere la Judecătoria Pitești prin care cerea eliberarea condiționată. După o contestare, aceasta i-a fost dată.

Soțul Elodiei Ghinescu a susținut întotdeauna că nu a comis crima petrecută în noaptea de 29 spre 30 august 2007.

Potrivit procurorilor, Cioacă ar fi lovit-o pe Elodia într-un acces de furie, lovitură în urma căreia aceasta a decedat. După aceea, el a încercat să șteargă urmele, aruncând dovezile crimei într-o râpă situată la o distanță de 4,6 km de Poiana Brașov, în direcția Râșnov.

Rechizitoriul cazului analizează acțiunile lui Cioacă după crimă. Acesta ar fi șters sângele de pe un perete și ar fi acoperit anumite zone cu glet și vopsea lavabilă.