Lovitură pentru Cristian Cioacă. Fiul său, Patrick, a cerut ASTA în faţa instanţei

Cristian Cioacă a fost condamnat definitiv, în iunie 2014, de Curtea de Apel Piteşti, la 15 ani şi opt luni de închisoare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu. 

26 mart. 2016, 07:33
Lovitură pentru Cristian Cioacă. Fiul său, Patrick, a cerut ASTA în faţa instanţei

Fostul poliţist ar putea ajunge din nou în faţa judecătorilor în procesul deschis pe numele său de băiatul pe care îl are cu Elodia Ghinescu. Dosarul a fost reintrodus pe rolul Judecătoriei Braşov după ce procesul a fost suspendat în 2013. Patrick Cioacă cerea atunci efectuarea succesiunii, la mijloc fiind bunurile care i-au aparţinut mamei sale. Termenul de judecată a fost stabilit pentru 26 aprilie. 

Citeşte şi Ce i-a spus Cioacă fiului său, despre moartea Elodiei. Versiunea halucinantă a fostului poliţist

Poliţistul ar putea avea parte şi de o rejudecare a dosarului, în condiţiile în care – potrivit avocaţilor săi – cadavrul Elodiei, considerat de aceştia ca fiind proba de bază, nu a fost găsit niciodată. În plus, procurorii nu ar fi demonstrat legătura de cauzalitate între decesul avocatei şi fapta lui Cioacă, nu ar fi stabilit cu certitudine ce acţiuni ale acestuia au dus la moartea Elodiei şi nici dacă avocata este moartă sau a plecat de bună voie de acasă, scrie spynews.ro. 

 
Procurorii arătau în rechizitoriu că în noaptea de 29 spre 30 august 2007, „pe fondul unor relaţii conflictuale preexistente legate de un iminent divorţ determinat de presupusele relaţii extraconjugale ale soţilor, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuţiile au degenerat, context în care Cristian Cioacă i-a aplicat soţiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia”. Ulterior, Cioacă a dus trupul soţiei sale în cada băii principale, unde l-a depesat pentru a-l putea ascunde mai uşor, spun procurorii, ulterior poliţistul ascuzând rămâşiţele într-o locaţie rămasă necunoscută. După şapte ani de procese,  Cristian Cioacă a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Piteşti, la 15 ani şi opt luni de închisoare pentru uciderea soţiei sale.