Lovitură pentru DNA în dosarul în care Sorin Blejnar este acuzat de o mită de 1,2 milioane euro

Dosarului în care fostul şef al ANAF Sorin Blejnar a fost trimis în judecată sub acuzaţia că ar fi primit o mită de 1,2 milioane euro de la omul de afaceri Radu Nemeş s-ar putea întoarce la DNA. Curtea de Apel Bucureşti a dispus miercuri, restituirea lui la DNA. Decizia nu este însă definitivă.

RomaniaTV.net
04 nov. 2020, 14:47
Lovitură pentru DNA în dosarul în care Sorin Blejnar este acuzat de o mită de 1,2 milioane euro

„În baza art. 346 alin. 3 lit. a Cod procedură penală dispune restituirea la parchet a cauzei privindu-i pe inculpaţii Blejnar Sorin, Comăniţă Viorel, Florea Sorin şi Blejnar Andreea Florentina, trimişi în judecată prin rechizitoriul nr. 20/P/2019 din data de 21.08.2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de combatere a corupţiei. În baza art. 275 alin. 1 pct. 4 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicarea încheierii, conform art. 347 alin. 1 Cod procedură penală”, se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti. 

Sorin Blejnar a fost trimis în judecată de DNA în august 2019 pentru luare de mită, alături de Viorel Comăniţă (fost vicepreşedinte al ANAF, cu rol de conducător al Autorităţii Naţionale a Vămilor), Sorin Florea (comisar general adjunct al Gărzii Financiare) şi soţia sa, Andreea Florentina Blejnar.

Procurorii DNA susţin că Sorin Blejnar, Viorel Comăniţă şi Sorin Florea au primit, în perioada mai 2011 – aprilie 2012, mai multe sume de bani de la Radu Nemeş, prin intermediari, pentru ca, în schimb, să protejeze activitatea nelegală desfăşurată de firma SC Excella Real Grup SRL, coordonată de omul de afaceri.

Soţia lui Sorin Blejnar este acuzată că l-a ajutat pe acesta în primirea banilor de la doi interpuşi ai omului de afaceri.

Concret, cei trei inculpaţi au primit drept mită următoarele sume de bani: Sorin Blejnar – 1,2 milioane euro, Viorel Comăniţă – 960.000 euro, Sorin Florea – 300.000 euro.

Procurorii spun că sumele primite drept mită de cei trei inculpaţi au avut caracterul unei „taxe de protecţie”, pentru ca activitatea ilegală a societăţii controlate de Radu Nemeş să nu fie observată şi nici oprită de organele fiscale.

Citeşte şi: Radu Nemeş şi alţi nouă inculpaţi, trimişi în judecată într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul comerţului cu motorină

Radu Nemeş a fost condamnat definitiv în aprilie 2019 la 7 ani şi 6 luni închisoare pentru evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat, iar firma acestuia, SC Excella Real Grup SRL din Constanţa, a fost obligată să plătească o amendă penală de 900.000 lei.

Sorin Blejnar se află în prezent în penitenciar, după ce a fost condamnat într-un alt dosar, în mai 2019, la 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.


loading...