Lovitură pentru Emil Boc. Nepotul său a fost condamnat la nouă luni de închisoare, cu suspendare!

Afaceristul Alexandru Ioan Boc a fost condamnat cu suspendare la aproape 9 luni de închisoare. Nepotul primarului din Cluj ar fi amenințat cu moartea un magistrat în timp ce era judecat într-un alt dosar pentru hărțuire și distrugere.

02 feb. 2022, 22:25
Lovitură pentru Emil Boc. Nepotul său a fost condamnat la nouă luni de închisoare, cu suspendare!

Lovitură pentru Emil Boc. Acesta a negat faptele, iar magistrații de la Judecătoria Turda au considerat că mesajele transmise de acesta reprezintă injurii și alte acte de violență și nicidecum o amenințare cu moartea. Sentința nu este definitivă.

Lovitură pentru Emil Boc. Nepotul său a fost condamnat la nouă luni de închisoare, cu suspendare!

Alexandru Ioan Boc mai are un dosar penal după ce a hărțuit o avocată. Ulterior, nepotul lui Boc a plătit o amendă penală de 4.500 de lei, iar pedepsele sale au fost contopite. În final, a rezultat o pedeapsă de 8 luni și 20 de zile de închisoare cu suspendare.

Ioan Alexandru Boc a lucrat la Regia Autonomă de Termoficare (RAT), în 2006. Acesta ar fi primit atunci un salariu mai mare decât al altor angajați, dar și un premiu. Din acest motiv, în 2007, Emil Boc era acuzat de sindicaliștii din RAT de nepotisme.

„Suntem convinși că este vorba despre niște interese materiale și morale imense, din moment ce auditul făcut sub aripa lui Boc este trunchiat, și nu ni se dă. Banuiesc că aceste interese sunt și tovărășești, deoarece dl. Boc a avut angajat la noi pe nepotul său, Boc Ioan Alexandru, care în martie 2006 a primit și un premiu de 1.300 de lei, cu trei zile înainte de a pleca”, spunea, în 2007, liderul de sindicat din RAT, Ioan Vilt, citat de ziare.com.

Același Alexandru Boc, nepotul lui Emil Boc, a fost în 2008 reprezentantul PDL în Biroul Electoral Municipal Cluj Napoca pentru alegerile locale, după cum scria stiridecluj.ro în 2010. El era membru PDL din 2000 și a ocupat și funcții în Organizația de Tineret a PDL.

Primarul Emil Boc și-a mai ajutat și alte rude din poziția de conducere pe care o ocupă de mulți ani. În 2016, jurnalul.ro scria că logodnica unui alt nepot al primarului, George Sandu Boc, a primit locuință de la Primărie. Ulterior, după ce a devenit soția lui Sandu Boc, Noemi Boc chiar a fost angajată într-o structură a Primăriei. Căsătoria lor nu a durat însă prea mult.

George Sandu Boc a avut și probleme cu legea, după cum scria libertatea.ro în 2010. La divorț, avocata lui Noemi Boc, a dezvăluit că George Sandu Boc a făcut condamnat de două ori la pușcărie.

Citește și: Emil Boc avertizează: Există riscul ca România să piardă bani din PNRR, dacă nu se fac reformele de către miniştri