Lovitură pentru Florin Cîţu. PSD va asigura cvorumul la şedinţa de plen de joi pentru moţiunea de cenzură

Reprezentanții PSD au anunțat că vor asigura cvorumul la ședința din plenul reunit, care va avea loc joi, la ora 16:00.

08 sept. 2021, 13:38
Lovitură pentru Florin Cîţu. PSD va asigura cvorumul la şedinţa de plen de joi pentru moţiunea de cenzură

PSD va asigura cvorumul la şedinţa de plen prin cei 157 de parlamentari ai săi care se vor prezenta joi la şedinţă pentru citirea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

„Decizia PSD e clară! NU doar Florin Cîţu trebuie să plece, ci întreg Guvernul Dreptei! Întreg Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR este responsabil de haosul din ţară, de sărăcirea românilor, de lipsirea copiilor noştri de şcoală, de explozia preţurilor la energie şi gaze.

Am văzut de ce sunt capabili! Am văzut cum, în doar un an de zile, au distrus tot! Am văzut cum NU au aplicat legi votate şi promulgate, cum sunt Legea pensiilor şi cea privind dublarea alocaţiilor! Am văzut cum au îngheţat salariile! Am văzutul cum au crescut cursul euro!

Am văzut cum i-au lăsat pe români să se descurce singuri cu facturi dublate sau triplate la energie şi la gaze! Am văzut cum şi-au bătut joc de copiii noştri, lăsându-i fără şcoală! Am văzut cum şi-au bătut joc de agricultorii români, crescând în schimb importurile de alimente proaste şi scumpe!”, a declarat Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, conform Mediafax.

Citeşte şi: Florin Cîţu încearcă să blocheze moţiunea de cenzură: „Guvernul va sesiza CCR pentru conflict juridic între Guvern şi Parlament”

PSD va asigura cvorumul la şedinţa de plen de joi. Marcel Ciolacu: „Barna a ales să facă o alianţă cu AUR. Ce soluţii au ei pentru România?!”

Liderul social-democraţilor acuză USR PLUS că „rămâne încă lipit de borcanul cu miere” deoarece „altfel ar fi plecat cu tot cu secretari de stat, prefecţi şi şefi de deconcentrate”. Mai mult, Marcel Ciolacu a respins acuzaţiile lui Dan Barna potrivit căruia PSD îl sprijină pe Florin Cîţu, dar şi PNL în această criză politică.

„Dan Barna are, în mod evident, un dublu discurs. Pe de o parte, spune că PSD este rău dacă nu le sprijină demersul, dar pe de altă parte am fi responsabili dacă i-am ajuta pe ei să se întoarcă bine-merci la bucatele guvernării. Voturile PSD nu sunt de vânzare! Nu vom uni cu voturile noastre pe hoţii de la PNL cu hoţii de la USR! Sutele de mii de membri şi simpatizanţi PSD nu au cum să uite cum aceşti domni de la USR ne-au jignit de-a lungul timpului în cele mai groteşti moduri posibile. Cu ei să ne aliem noi acum şi să le facem jocurile murdare? Aşa ceva este imposibil!

Domnul Barna a ales să facă o alianţă cu AUR. Îi urez succes. Aceşti oameni care până mai ieri se urau şi se făceau în toate felurile acum sunt cei mai buni prieteni. Cum pot să am încredere în aşa ceva?! Ce construcţie este această Alianţă USR-AUR?! Ce soluţii au ei pentru România?!”, a precizat Ciolacu.

Citeşte şi: Premierul Florin Cîţu amenintă parlamentarii PNL cu excluderea din partid dacă vor fi prezenti la citirea motiunii de cenzură: Niciun parlamentar PNL nu va face demersuri pentru dărâmarea propriului guvern

Cât despre presupusul blat cu PNL, Ciolacu a reiterat că PSD „va da jos acest Guvern care sărăceşte România”.

„PSD s-a retras în momentul în care PNL şi USR au început să se acuze reciproc de hoţie. Ba că au falsificat semnături, ba că nu ştiu ce. Noi nu vrem să arbitrăm această mizerie între două partide care se află la putere şi într-o coaliţie. Am spus foarte clar că PSD va vota prima moţiune care va ajunge la vot. Dar nu este treaba noastră să facem terapie de cuplu cu PNL şi USR. Noi vrem să plece toţi, nu doar USR.

Întreg Guvernul Cîţu trebuie să plece! Iar PSD va face acest lucru: va da jos acest guvern care sărăceşte România. Dar o vom face nu ca să se întoarcă Barna la ciolan. Ci să plece toţi. Întotdeauna voi urmări doar interesul PSD şi al românilor”, a mai precizat Marcel Ciolacu, potrivit sursei citate.

Marcel Ciolacu: „Moţiunea Alianţei USR-AUR este o ruşine”

„Am spus că votez prima moţiune care va ajunge la vot. Dar nu pot să nu constat cu tristeţe că moţiunea Alianţei USR-AUR este o ruşine. Să fii de un an la guvernare, să vezi că România se duce în prăpastie şi să nu-ţi asumi nimic?! Să crezi că PSD este remorca USR şi că poţi şantaja cel mai mare partid din România este cel mai prost lucru. Înseamnă că nu ai nicio legătură cu realitatea. Nu au avut nici măcar minima decenţă să trimită textul moţiunii şi să discutăm. Noi le-am dat textul moţiunii PSD şi le-am spus clar că putem discuta pe text. Pentru că vrem ca Guvernul Cîţu să pice, dar odată cu el să îşi asume dezastrul şi Barna, şi Năsui şi Ghinea”, a mai precizat liderul social-democrat.

Florin Cîțu l-a sunat pe liderul USR, Dan Barna, miercuri dimineață și i-a cerut să retragă moțiunea de cenzură, notează Antena3. De altfel, premierul a explicat şi de ce a decis să trimită la Cotroceni demisiile miniştrilor USR PLUS.

„Am vrut să-i scot eu din ridicol pe colegii de la USR, să nu aibă moţiune depusă împotriva propriilor oameni. Nu se poate poate ca un parlamentar să depună moţiune împotriva sa.

Dragnea a făcut acest lucru. I-am scos din ridicol astăzi. Am acceptat demisiile. Astăzi poate să depună o moţiune care este împotriva propriului Guvern. Cel puţin ei nu mai sunt în Guvern.

Calea cea mai simplă ar fi fost ca acum o săptămână să avem un nou ministru al Justiţiei şi imediat rezolvam. S-a mers mai departe. Nu s-a vrut!”, a mai spus Florin Cîţu.