Lovitură pentru Ioana Băsescu la ÎCCJ. Fiica fostului preşedinte nu scapă de acuzaţiile de corupţie

Judecătorii de la Înalta Curte au decis că faptele de care aceasta este acuzată nu s-au prescris, aşa cum au susţinut avocaţii. Fiica fostului preşedinte este acuzată, alături de Elena Udrea, de instigare la delapidare şi spălare de bani, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
21 mart. 2019, 13:13
Lovitură pentru Ioana Băsescu la ÎCCJ. Fiica fostului preşedinte nu scapă de acuzaţiile de corupţie

La termenul de vineri de la Curtea de Apel, avocatul Ioanei Băsescu a ridicat o exceptie prin care sustinea ca faptele ei ar putea fi prescrise daca n-ar mai fi prescripţia speciala. În cazul prescripţiei speciale, chiar dacă faptele din dosar s-au prescris, judecătorii au posibilitatea să judece cauza încă 10 ani de la momentul prescrierii. În timp ce apărătorul fiicei fostului preşedinte invoca această excepţie în sala de judecată, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, magistraţii supremi se pronunţau exact pe acest subiect. După dezbatere, decizia a fost clară. Rămâne prescripţia specială.

Am putea spune că dezavantajaţi sunt inculpaţii din dosare. Ioana Băsescu este acuzată de instigare la delapidare şi spălare de bani alături de Elena Udrea. Faptele au fost comise în 2009, când cele două s-au ocupat de campania electorală a lui Traian Băsescu.