Lovitură pentru Lucian Onea. Curtea de Apel Bucureşti a decis că fostul şef al DNA Ploieşti a fost revocat legal

Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea procurorului Lucian Onea de suspendare a hotărârii Secţiei pentru procurori a CSM prin care a fost revocat din DNA. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 5 zile de la comunicare.

RomaniaTV.net
19 mart. 2019, 11:38
Lovitură pentru Lucian Onea. Curtea de Apel Bucureşti a decis că fostul şef al DNA Ploieşti a fost revocat legal

La termenul trecut, în sala de judecată, avocatul fostului şef al DNA Ploieşti a declarat că revocarea lui Lucian Onea din funcţia de conducere îl poate lăsa fără casă. Mai exact, se pare că procurorul are un contract de ipotecă cu o bancă, iar una dintre clauze este ca veniturile lui să nu fie diminuate, lucru ce s-a întâmplat o dată cu pierderea funcţiei de procuror şef. Astfel, instituţia bancară poate să desfiinţeze acest contract şi să-l execute pe Lucian Onea.

Secţia pentru procurori a CSM a decis, în ianuarie, să admită cererea şefului interimar al DNA, Călin Nistor, de a-l revoca pe Lucian Onea din funcţia de procuror DNA Ploieşti. 

Fostul şef al DNA Ploieşti Lucian Onea şi-ar fi exercitat necorespunzător atribuţiile în momentul în care ar fi clasificat probe, motivează Secţia pentru procurori a CSM decizia prin care a avizat favorabil revocarea din funcţie a acestuia.