Lovitură pentru Simona Halep. Anunţ oficial de la Tribunalul de dopaj de la Londra

Simona Halep, suspendată provizoriu pentru dopaj din luna octombrie a anului 2022, își pregătește apărarea la Sport Resolutions, un tribunal independent din Marea Britanie.

15 feb. 2023, 14:51
Lovitură pentru Simona Halep. Anunţ oficial de la Tribunalul de dopaj de la Londra
O nouă lovitură primită de Simona Halep. Anunţ oficial făcut de WTA

Simona Halep ar fi trebuit să apară pe 17 februarie în fața judecătorilor de la Sports Resolution, tribunalul independent de la Londra care îi va decide soarta.

Halep nu va mai fi audiată pe 17 februarie, amânarea fiind cauzată de faptul că Agenția Internațională de Integritate a Tenisului are un nou șef, Karen Moorhouse. Aceasta a cerut o amânare pentru a se pune la curent cu detaliile cazului.

Simona Halep, cină romantică la Paris de Valentine’s Day. Imaginea care a dat-o de gol FOTO
Conform TVR Info, până la sfârșitul lunii februarie va avea loc totuși această audiere. „În ultima perioadă a fost de partea echipei lui Mouratoglou și cred că a comunicat mai mult în partea aceea. Se luptă împreună pentru aflarea adevărului și, bineînțeles, pentru rezolvarea suspendării. Este imposibil să se întâmple ceva, cu cunoștința ei. Chiar nu știu, sper măcar să se dovedească unde s-a greșit. Pot să bag mâna în foc că Simona nu a făcut niciodată asta conștientă”,  a declarat FLORIN SEGĂRCEANU, ex-căpitan Davis Cup & Fed Cup.

Şi GEORGE COSAC, președinte FR Tenis a reacţionat: „Sunt convins că este stresată, așteaptă verdictul. În același timp, această perioadă se contorizează, se contabilizează. În momentul în care va primi verdictul sunt convins că va fi, direct, aptă de joc”.

Potrivit lui Darren Cahill (57 de ani), fostul antrenor al Simonei Halep, românca are șanse foarte mari să fie declarată nevinovată. ”Din ce înțeleg, în februarie va avea loc o audiere care îi va oferi șansa de a-și prezenta cazul. Îi urez baftă. E adevărat că toți sportivii sunt responsabili de fiecare substanță care le intră în corp, iar Simona va plăti pedeapsa pentru aceasta.

Anunțul momentului despre Simona Halep! Decizia luată de antrenor în plin scandal de dopaj: „E gata să revină”
Să sperăm că nu va fi mare, dar vina nu îi aparține. Nu a făcut nimic greșit. Sper că o companie a greșit, ori un medic, ori o persoană din WTA, ori o persoană din echipa ei nu și-a făcut treaba.

Sper ca cineva să își asume responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat, deoarece știm că Simona nu a fost vinovată. Sperăm să o revedem pe teren cât mai curând.

Am înțeles că au găsit sursa contaminării. Nu sunt sigur dacă a fost în mâncare sau în suplimente, dar au aflat de unde a apărut”, a spus Darren Cahill, în podcastul The Big Deal.