Lovitură pentru Simona Halep înainte de US Open. Vestea care îi va strica concediul în Italia

Veștile rele vin una după alta pentru Simona Halep. După ce a ieşit din Top 1000 WTA ca urmare a suspendării după acuzația de dopaj, sportiva din România mai primește o lovitură.

22 aug. 2023, 10:28
Lovitură pentru Simona Halep înainte de US Open. Vestea care îi va strica concediul în Italia

Organizatorii turneului de Grand Slam de la US Open au anunțat că Simona Halep, jucătoare aflată pe lista participantelor, a fost descalificată din cauză că nu i s-a ridicat nici acum suspendarea provizorie pentru dopaj, anunță prosport.ro.

După ce s-au tras la sorți meciurile din calificări, organizatorii de la US Open (28 august – 10 septembrie) au exclus-o pe Halep de pe listă, conform regulamentului. Halep, care va fi ștearsă și din clasamentul WTA după turneul din SUA, nu a mai jucat tenis de aproape un an, ultimul ei meci având loc pe 29 august 2022, chiar la US Open, când a fost învinsă de Daria Snigur, în primul tur, scor 2-6, 6-0, 4-6.

Citește și: Simona Halep trece prin momente grele. ITIA, anunț care îi dă fiori campioanei noastre: „Suspendare pe viață!”

„Potrivit regulamentului din turneele de Grand Slam, Simona Halep a fost retrasă automat de la US Open, în timp ce suspendarea ei a rămas activă la momentul stabilirii tabloului de calificări”, au transmis organizatorii de la US Open.

Halep a fost înlocuită cu Taylor Townsend (SUA, 134 WTA).

Citește și: Simona Halep a plecat în vacanță înainte de US Open. Destinație de vis aleasă de sportivă înaintea verdictului în cazul de dopaj

 

Cea mai grea lovitură pentru Simona Halep după suspendare, final urât de carieră. WTA anunţă oficial că a ieşit din Top 1000

Simona Halep, care nu a mai jucat de un an, a ieşit din top 1000 WTA, după ce a coborât 562 de locuri în clasamentul WTA, dat publicităţii luni. Ea este acum pe locul 1140, cu 10 de puncte.