Lovitură pentru Simona Halep. WTA a confirmat suspendarea

Organizatorii Australian Open au anunţat, joi, lista sportivelor care vor participa pe tabloul principal al primului grand slam al anului 2023. Turneul Australian Open va avea loc în perioada 16-29 ianuarie.

10 dec. 2022, 17:06
Lovitură pentru Simona Halep. WTA a confirmat suspendarea
Imagine controversată cu Simona Halep. Unde a fost surprinsă românca în plin scandal de dopaj

WTA a anunțat că Simona Halep este singura jucătoare din primele 20 din clasamentul profesionist care nu va participa la Australian open 2023. „19 jucătoare din Top 20 WTA sunt înscrise, singura excepție fiind Simona Halep, suspendată provizoriu”, notează WTA.

Simona Halep ar putea să joace la o competiție organizată de antrenorul ei. Totuși, sportiva din România ar putea să joace la o competiție organizată de antrenorul ei, francezul Patrick Mouratoglou. Ultimate Tennis Showdown (UTS) este programată în anul 2023 și va găzdui patru evenimente, în lunile iulie, septembrie, noiembrie și decembrie 2023, în SUA, Europa, Asia și Orientul Mijlociu.

Răsturnare de situaţie în cazul de dopaj al Simonei Halep. „A oferit dovezi decisive”

Turneul nu este organizat de WTA sau ITF, iar Simona Halep ar putea avea o șansă să joace

Amintim că Simona Halep este suspendată provizoriu după testul pozitiv de la US Open 2022 și nu va juca la Australian Open.

Cinci românce, pe lista sportivelor care vor participa la Australian Open

Pe listă se află cinci românce: Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian şi Patricia Ţig. Din actualul top 20 WTA, vor participa la Australian Open 19 sportive, excepţie făcând Simona Halep, suspendată provizoriu pentru dopaj. Printre jucătoarele de pe listă se numără şi Bianca Andreescu şi Emma Răducanu.

Turneul Australian Open va avea loc în perioada 16-29 ianuarie.

Simona Halep trebuie să demonstreze că substanța interzisă a ajuns în corpul său în mod accidental, după ce a consumat un aliment nutritiv, pe eticheta căruia nu era specificată prezența roxadustatului. În aceste condiţii, se pare că fostul lider mondial este foarte aproape de a scăpa de suspendare sau să primească una pentru o perioadă foarte scurtă. „Simona Halep a făcut un pas uriaș pentru a-și demonstra nevinovăția. Românca este aproape să aibă suspendarea de patru ani redusă sau chiar ridicată după ce a oferit dovezi decisive. Românca și echipa ei medicală și juridică au lucrat conștiincios în ultimele luni. O legendă a tenisului ca ea nu vrea să-și încheie cariera cu această pată pe CV și are deplină încredere că își poate dovedi nevinovăția. Ea este pe drumul cel bun”, au notat jurnaliștii de la Punto de Break.

Citeşte şi: Simona Halep, un nou mesaj pentru fani în plin scandal de dopaj. Cum s-a afişat fostul lider WTA

Cristian Jura, judecător la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a oferit ultimele detalii despre situația Simonei Halep pentru ProSport: „Se pare că s-a identificat modalitatea prin care roxadustatul a pătruns în organismul sportivei, și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat. Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă care nu este precizată pe eticheta produsului sau în informațiile accesibile printr-un demers rezonabil de căutare pe internet”.