Lovitură pentru traficanţii de droguri: Liderul cartelului mexican Los Zetas a fost ucis

Publicat: Marţi, 09 Octombrie 2012 11:06 // Actualizat: Marţi, 09 Octombrie 2012 11:06 // Sursa: Mediafax

Liderul cartelului Los Zetas, Heriberto Lazcano, a fost ucis, după toate aparenţele, într-o confruntare cu forţele de ordine în statul Coahuila, în apropiere de frontiera cu Statele Unite, a anunţat luni Ministerul mexican pentru Marină, pe baza unui raport preliminar al unor medici legişti.

Ministerul anunţă într-un comunicat că aşteaptă rezultatul final al expertizelor, însă primele rezultate sugerează că unul dintre bărbaţii ucişi în confruntare este Heriberto Lazcano, alias "El Lazca", şeful acestei organizaţii criminale de trafic de droguri.

Lazcano este unul dintre cei mai căutaţi traficanţi de droguri din Mexic, iar Guvernul mexican a oferit o recompensă în valoare de 2,6 milioane de dolari în schimbul capturării sale, sumă căreia Washingtonul i-a adăugat 5 milioane de dolari.

Ministerul a precizat, în comunicat, că "în cursul unei agresiuni în care au fost utilizate grenade şi arme de foc împotriva unor membri din cadrul Marinei, au fost ucişi doi presupuşi infractori", duminică, în satul Progreso, de aproximativ 3.500 de locuitori, în statul Coahuila.

Patrula Marinei circula în zona respectivă la bordul unor vehicule oficiale, "iar la un moment dat a fost întâmpinată cu (tiruri cu) grenade, lansate dintr-un vehicul aflat în mişcare, motiv pentru care patrula a fost nevoită să se apere împotriva acestei agresiuni", se arată în comunicat.

Los Zetas, o organizaţie creată la sfârşitul anilor '90 de către militari de elită, dezertori din armata mexicană, şi-au oferit iniţial serviciile cartelului din Golf, una dintre cele mai importante organizaţii de trafic de droguri din Mexic.

În urmă cu doi ani, Los Zetas s-a despărţit de cartelul din Golf, provocând un conflict sângeros între narcotraficanţi în estul şi nordul Mexicului. În ultimele luni, membrii Los Zetas au început să se despartă în grupări, provocând noi violenţe.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8422
RON
25 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H