Judecătorii ÎCCJ au respins redeschiderea dosarului lui Traian Băsescu

ÎCCJ a decis, vineri, respingerea cererii procurorilor de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în cazul fostului președinte Traian Băsescu. 

RomaniaTV.net
19 apr. 2019, 06:02
Judecătorii ÎCCJ au respins redeschiderea dosarului lui Traian Băsescu

Traian Băsescu a ajuns vineri dimineaţă la sediul ÎCCJ, unde magistraţii au luat în discuţie cerrea de redeschidere a unui dosar mai vechi, care îl vizează pe fostul preşedinte, informează România TV

Traian Băsescu nu a stat mult în faţa judecătorilor ÎCCJ pentru că termenul s-a judecat rapid. După câteva ore, ÎCCJ a decis respingerea cererii procurorilor de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în cazul fostului președinte Traian Băsescu.

Este vorba despre un dosar deschis în 2002 inițial la Judecătoria Sectorului 5 de către două persoane care s-au considerat nedreptăţite de o decizie de retrocedare, luată de Traian Băsescu în perioada în care era primar al Capitalei. Doar că  magistrații de la Judecătoria Sectorului 5 au închis dosarul. Acum se cere redeschiderea acestui dosar. 

„Am fost chemat într-un dosar pentru care se cere o redeschidere. Este vorba despre o restituire făcută ca primar general în 2002. Justitia merge înainte cu principiile ei”, a susţinut Traian Băsescu, la ÎCCJ.