Lovitură pentru USR PLUS. George Simion le spulberă visul: Avem 124 de semnături. Nu ni-i mai dorim pe cei de la USRPLUS într-o viitoare configurație guvernamentală!

George Simion a susţinut, după ședința coaliției, că moțiunea pe care AUR intenţionează să o iniţieze are nu mai puţin de 124 de semnături.

03 sept. 2021, 20:12
Lovitură pentru USR PLUS. George Simion le spulberă visul: Avem 124 de semnături. Nu ni-i mai dorim pe cei de la USRPLUS într-o viitoare configurație guvernamentală!

Lovitură pentru USR PLUS.  Mai mult decât atât, liderul AUR a transmis că nu se aliază cu USRPLUS și că nu își mai dorește alianța condusă de Dan Barna și Dacian Cioloș în viitoarea configurație politică și guvernamentală.

Lovitură pentru USR PLUS. George Simion le spulberă visul: Avem 124 de semnături

”Dacă cei de la USRPLUS sunt pregătiți să semneze moțiunea pe care noi am propus-o îi așteptăm și mâine. Nu ni-i mai dorim pe cei de la USRPLUS într-o viitoare configurație guvernamentală și asta trebuie spus. Îi așteptăm și pe cei de la PSD. Eu sunt la grupul parlamentar și aștept toți parlamentarii, și de la USR, și de la PSD. Din calculele noastre avem 124 de semnături și așteptăm să vedem dacă vine și un parlamentar de la minorități”, a declarat George Simion.

Premierul Cîțu a refuzat demisia, iar USR PLUS a anunțat că depune azi moțiunea de cenzură. În cursul ședinței, liderii USR PLUS au spus că plecarea premierului Florin Cîțu din fruntea guvernului e o condiție ne-negociabilă pentru rămânerea în coaliție, în timp ce reprezentanții PNL au anunțat că premierul are sprijinul partidului.

Liderii USR PLUS au plecat de la ședința desfășurată la Guvern și merg la Parlament, unde vor face declarații. Florin Cîțu s-ar gândi la scenariul de a demite toți omenii numiți în funcție la propunerea USR PLUS, dacă aceștia vor depune o moțiune de cenzură, au declarat surse pentru Digi 24.

Se vorbeşte de cei cinci miniștri din cabinet, Cătălin Drulă, Cristian Ghinea, Ioana Mihăilă, Ciprian Teleman și Claudiu Năsui, dar și secretari de stat, subsecretari de stat, prefecți și subprefecți.

Întrebat despre o eventuală remaniere a miniștrilor USR PLUS, Florin Cîțu a declarat: „Eu cred că e puțin bizar. Când depui o moțiune, trebuie să ai onoare.. Mi s-ar părea trist să pentru România. Ce facem? Astăzi votăm împotriva propriul guvern și mâine ce facem? Vor negocia cu PSD Ordonanța 13?”.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu spune care e noua ţintă a lui Cîţu. Ioana Mihăila ar putea fi şi ea remaniată ?!: „O să îl vedeți pe el sau pe vreun lache în zilele următoare cum descoperă nereguli la Ministerul Sănătăţii”


loading...