A început numărătoarea inversă pentru moţiunea de cenzură. George Simion: „Avem 42 de semnături pentru. Este o majoritate lejeră”

Copreşedintele AUR, George Simion, a anunţat vineri că Alianţa pentru Unirea Românilor, formaţiunea pe care o conduce, are 42 de semnături pentru moţiunea de cenzură împotriva coaliţiei de guvernare. Deputatul a subliniat că tot ce contează este ca premierul Florin Cîţu "să fie dat jos".

03 sept. 2021, 16:54
A început numărătoarea inversă pentru moţiunea de cenzură. George Simion: „Avem 42 de semnături pentru. Este o majoritate lejeră”

A început numărătoarea inversă pentru moţiunea de cenzură. George Simion, deputat AUR, a dat de înţeles că nu îl interesează „un text al moţiunii”.

„Nu o să fie parlamentari teleghidaţi de la alte palate. Există o majoritate parlamentară care va vota pentru demiterea lui Florin Cîţu. (…) Nu există nicio variantă în care Florin Cîţu să nu fie dat jos prin semnăturile şi voturile AUR. Cu siguranţă, în acest moment, este o majoritate lejeră dincolo de 234 de voturi de parlamentari, cât sunt necesare. Nu sunt probleme.

Noi avem deja semnăturile – 42. În afară de un parlamentar care a avut COVID şi o să-i transmitem printr-o procedură specială hârtia. Nu facem nicio alianţă nici cu USR-PLUS, nici cu PSD, votăm în schimb pentru căderea lui Florin Cîţu – un puşcăriaş, care nu mai trebuie dovedit. Omul acesta nu trebuie să fie prim-ministru al României şi când am văzut că celelalte partide nu-şi asumă debarcarea lui Florin Cîţu, am luat această iniţiativă. În rest, nu ne cantonăm şi nu ne interesează un text al moţiunii, cum va fi dat jos, contează să fie dat jos şi să înţeleagă şi românii că plecarea lui înseamnă şi plecarea tuturor miniştrilor dezastruoşi”, a spus Simion la Parlament, conform Agerpres.

Citeşte şi: AUR a publicat textul moţiunii de cenzură cu care vrea să dărâme Guvernul. George Simion: „Cîţu, fă-ţi bagajele! Românii nu te mai vor!”

A început numărătoarea inversă pentru moţiunea de cenzură. „Luni se depune moţiunea de cenzură”

Deputatul George Simion a dat de înţeles că parlamentari ai AUR au fost contactaţi de reprezentanţi ai PNL şi din partea unui mogul de presă pentru a îi convinge să nu semneze moţiunea de cenzură.

„Luni se depune moţiunea de cenzură”, a spus George Simion, adăugând că formaţiunea sa nu doreşte să intre la guvernare.

„Dorim alegeri anticipate, pentru că există o altă configuraţie a voinţei poporului în momentul acesta sau dorim un guvern de specialişti şi avem propuneri pentru Ministerul Educaţiei, pentru Ministerul Transporturilor, pentru Ministerul Dezvoltării din afara membrilor AUR”, a declarat Simion, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: Oreste Teodorescu loveşte dur tabăra USR-PLUS: Idiotii își proclama imperiul. E cor de bocitoare plătite!

Copreşedintele AUR a mai spus că a asistat la declaraţiile premierului Florin Cîţu de la Parlament. După ce Cîţu a terminat declaraţiile, George Simion a mers după acesta pe holurile Parlamentului, întrebându-l insistent de ce nu demisionează.

„Aţi trecut pe la casierie pe la Ambasada Rusiei sau nu?”, a replicat Cîţu.

„România este condusă de un guvern al nepăsării naţionale, pregătit „să îngroape România într-un sac de plastic, fără slujbă religioasă, fără să verse o lacrimă” şi „nu arată ca o ţară condusă în interesul locuitorilor ei”, precizează AUR în moţiunea de cenzură iniţiată împotriva Guvernului Cîţu.

Citeşte şi: Premierul Florin Cîţu, fugărit pe holurile Parlamentului de liderul AUR George Simion: „Când vă daţi demisia? Cum e să avem un premier puşcăriaş?”