Lovitură pentru Zelenski: Putin a angajat mercenari pentru războiul din Ucraina

Rusia a trimis mai mulți luptători din Siria pe frontul din Ucraina, susțin reprezentanții Ministerului Apărării.

18 mai 2022, 19:38
Lovitură pentru Zelenski: Putin a angajat mercenari pentru războiul din Ucraina

Război în Ucraina. „Există astfel de cazuri, sunt înregistrate de serviciile de securitate ucrainene. Rusia, încercând să compenseze pierderile, folosește multe opțiuni care sunt acum posibile pentru a maximiza implicarea forței de muncă pentru ostilitățile din Donbas.

Suntem conștienți de faptele de recrutare a foștilor combatanți în Rusia, precum și de desfășurarea unei mobilizări ascunse și de implicare a personalului militar, ca să spunem așa, din companiile militare private. Știm și despre militanții care luptă acum împotriva Ucrainei. în Est, care a luat parte la acțiuni militare în Siria”, precizează Ministerul Apărării, citat de Unian.

Ruşii caută să scape de sancţiuni obţinând cetăţenia în ţări UE. Cât costă să devii cetăţean român
Luptătorilor sirieni li se oferă 5.000 de lire sterline pe lună pentru a lupta pe front pentru Rusia în războiul împotriva Ucrainei, potrivit BBC.

Un soldat sirian care s-a oferit voluntar să lupte spune că el consideră cu Rusia efectuează un masacru în Ucraina, însă îi și ajută pe sirienii săraci care nu au bani să își cumpere de mâncare.

A început primul proces al unui soldat rus pentru crime de război în Ucraina: „L-am împuşcat o dată, a căzut şi ne-am continuat drumul” VIDEO
Bărbatul susține că s-a oferit voluntar pentru banii pe care îi acordă Moscova. Familia sa nu dorește ca el să meargă în războiul din Ucraina, însă i s-a transmis că rudele sale vor primi 37.000 de lire sterline dacă este ucis.

Sirianul mai susține că el cunoaște cel puțin 200 de voluntari. De altfel, guvernul ucrainean și un o organizație neguvernamentală siriană de profil spun că în Siria au fost înființate 14 centre de recrutare.