Lovitură teribilă: David Popovici nu participă la Mondialele de înot de la Doha!

David Popovici, dublu campion mondial în probleme de 100 şi, respectiv, 200 m liber în 2022, nu va participa la CM din 2024, care va avea loc la Doha (Qatar), în perioada 2-18 februarie. Românul este şi deţinătorul recordului mondial în proba de 100 m liber!

30 ian. 2024, 18:35
Lovitură teribilă: David Popovici nu participă la Mondialele de înot de la Doha!
Lovitură teribilă: David Popovici nu participă la Mondialele de înot de la Doha!

Lovitură teribilă: David Popovici nu participă la Mondialele de înot de la Doha! După ce în 2022 a devenit dublu campion mondial la Budapesta şi dublu campion european la Roma, David Popovici a ocupat locul patru în cursa de 200 m liber, respectiv locul şase la 100 m liber, la ultimele Mondiale, de la Fukuoka (Japonia), din 2023.

Pentru David Popovici, obiectivul cel mai important din 2024 rămâne Olimpiada de la Paris: „De-abia aştept să ajung acolo. E cel mai important obiectiv al meu, fără presiune. Nu vreau presiune, se va pune, ţine de mine să o blochez şi câtă va ajunge la mine. Până la urmă nu contează deloc presiunea pusă de ceilalţi dacă o ignor”.

Citeşte şi: Teodora Stoica, în lacrimi pe reţelele sociale. Mesaj emoţionant transmis de fiica lui Meme: „Să îi mulţumiţi lui Dumnezeu!” VIDEO

În aceste condiţii, România va fi reprezentată de opt sportivi, cinci înotători şi trei săritori în apă, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Doha (2-18 februarie). Liderii delegaţiei noastre sunt Constantin Popovici, campion mondial en titre la sărituri de la mare înălţime, şi Cătălin Preda, vicecampionul mondial, care au arătat deja că sunt în mare formă, la Auckland, unde în weekend a avut loc ultima etapă a circuitului mondial Red Bull Cliff Diving. Cei doi vor evolua în concursul de sărituri de la mare înălţime, prevăzut pe 13 şi 15 februarie. Constantin Popovici se va alinia şi la startul probei de platformă (10 m), în tentativa de a reuşi calificarea la JO 2024 de la Paris.

La platformă 10 m vom fi reprezentaţi la feminin de Nicoleta Angelica Muscalu (CSŞ Triumf). O clasare în primii 18 le-ar aduce calificarea celor doi la JO de la Paris. La Mondialele de la Fukuoka, Constantin Popovici a fost al 18-lea la platformă, iar Muscalu a 25-a.

În probele de înot, prevăzute între 11 şi 18 februarie, vor concura Vlad Stancu (înscris la 400 m, 800 m şi 1.500 m liber), Robert Badea (200 şi 400 m mixt), Patrick Dinu (100 m liber), Denis Popescu (100 şi 200 m spate) şi Andrei Anghel (50 m spate).