Lovitură TERIBILĂ pentru Alina Bica. Milionarul Tender a turnat-o pe şefa DIICOT la DNA

Milionarul Ovidiu Tender a denunţat-o pe şefa DIICOT, Alina Bica, la DNA. El le-a povestit anchetatorilor cum soţul Alinei Bica şi omul de încredere al acesteia au făcut presiuni pentru a pune mâna pe o afacere de milioane. În schimb, au promis că Tender va fi protejat de Alina Bica, informează România TV.

30 ian. 2015, 15:18
Lovitură TERIBILĂ pentru Alina Bica. Milionarul Tender a turnat-o pe şefa DIICOT la DNA

Ovidiu Tender este cel care a venit la procurorii DNA şi a făcut acest anunţ împotriva Alinei Bica. El a mărturisit faptul că a încercat să scape de o pedeapsă de închisoare cu executare în dosarul RAFO. A încercat să intervină la Alina Bica prin intermediul consilierului ei şi apropiatului ei, Ionuţ Mihăilescu, care în acest moment este la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă.

Citeşte şi Videanu, Alina Bica, Dorin Cocoş şi fiul lui, aduşi la mandat: Judecătorii decid dacă îi ARESTEAZĂ

Ar fi trebuit ca cei de la DIICOT să pună concluzii în instanţă, astfel încât Tender să obţină o închisoare cu suspendare. Acest favor nu era însă gratuit. Este vorba de o mită care ajunge la 2,5 milioane de euro.

Citeşte şi Câţi ani de închisoare riscă lotul Udrea-Bica-Videanu

Apropiatul Alinei Bica şi soţul acesteia ar fi pus mâna pe platforma lui Tender din Făgăraş, o platformă de piese pentru nave, în valoare de 3,5 milioane de euro. Ei au plătit cash doar un milion de euro şi diferenţa de până la 2,5 milioane de euro ar fi constituit mita pentru Alina Bica, astfel încât să se achite de acea sarcină şi să îl scape pe Ovidiu Tender de condamnare la închisoare cu executare.

Acest lucru nu s-a întâmplat pentru că Tender a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la peste 11 ani de închisoare, însă decizia nu este definitivă.

Citeşte şi Un nou dosar penal pentru Alina Bica. Ca şef DIICOT, i-ar fi favorizat pe Adriean Videanu şi pe Ovidiu Tender