Lovitură uriașă pe piața de retail din România! Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image, cumpără rețeaua de magazine Profi pentru 1,3 miliarde euro

Ahold Delhaize, unul dintre cei mai importanți jucători din piața mondială de retail alimentar, deținătorul Mega Image, a anunțat că a ajuns la un acord privind achiziția Profi Rom Food, cea care operează rețeaua de magazine Profi în România, de la MidEuropa, pentru 1,3 miliarde euro.

30 oct. 2023, 10:05
Lovitură uriașă pe piața de retail din România! Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image, cumpără rețeaua de magazine Profi pentru 1,3 miliarde euro

Lovitură uriașă pe piața de retail din România! Potrivit reprezentanților companiei, tranzacţia este în aceste momente supusă aprobării de către autorităţile competente în materia regulilor de concurenţă și se estimează a fi finalizată în cursul anului 2024.

Citește și Ce salariu are un lucrător comercial de la Mega Image. Venitul primit pentru a aranja marfa pe rafturi

Lovitură uriașă pe piața de retail din România!

În prezent, retalerul Profi, deținut de fondul de investiții Mid Europa Partners, are cea mai extinsă rețea de magazine din țara noastră.

Prezent în mai bine de 800 de localități urbane și rurale, Profi, care are 28.000 de angajați în 1.667 de magazine proprii și partenere,  este cel mai mare angajator privat din România.

PROFI SUPER, PROFI CITY, PROFI GO și PROFI LOCO, cele patru formate de magazin ale rețelei, desfac o gamă de 5.000 de produse apreciate de cei peste 1,2 milioane de clienți care zilnic își fac aici cumpărăturile. Mai bine de 94% dintre aceste produse provin de la furnizori din România, iar cifra de afaceri a rețelei, de 11,7 miliarde de lei, plasează compania pe locul trei în sectorul de retail românesc.

În România, Mega Image și Profi se bucură deja de aprecierea clienților, iar prin reunirea brandurilor, grupul își va extinde prezența la nivel național, aducând astfel oportunități și beneficii pentru clienți, dar și angajați, contribuind la deservirea complementară atât a comunităților din zonele urbane, cât și a celor din zonele rurale, anunță reprezentanții companiei Ahold Delhaize.

„România este o piață atractivă, cu o dezvoltare susținută prin investiții solide. Ne bucurăm că vom continua să contribuim la dezvoltarea pieței locale de retail alimentar, acum și alături de Profi, care devine parte din familia noastră de branduri Ahold Delhaize. Magazinele din rețeaua Profi vor extinde și completa rețeaua deja existentă de magazine Mega Image. Avem o experiență substanțială în dezvoltarea celor mai bune practici, precum și în integrarea în cultura locală și suntem încrezători că prin această achiziție vom reuși să aducem și mai multă valoare pentru comunitățile pe care le deservim în România”, a declarat Jesper Lauridsen, COO Europa Centrală și de Est, Ahold Delhaize, potrivit Ecomnomica.net. 

Citește și Magazinele Mega Image luate în vizor de ANPC. Au fost aplicate amenzi de peste 5 milioane de lei