Lovituri aeriene în Siria: Un important lider al-Qaida a fost ucis

Mesaje trimise pe Twitter de un jihadist par să confirme că presupusul lider al grupului Khorassan, ţintă a loviturilor aeriene americane în Siria, a fost ucis, a anunţat sâmbătă Centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE, preluat de AFP.

28 sept. 2014, 04:23
Lovituri aeriene în Siria: Un important lider al-Qaida a fost ucis

Potrivit SITE, un jihadist care anterior a luptat în rândul grupului Khorassan a difuzat pe Twitter o serie de mesaje în care prezintă condoleanţe pentru moartea lui Muhsin al-Fadhli, vechi membru al reţelei Al-Qaida şi presupus lider al Khorassan, precum şi pentru cea a lui Abu Yusuf al-Turki, un alt lider al grupului.

Aceste mesaje par să ofere confirmarea faptului că al-Fadhli a fost ucis în cursul loviturilor aeriene ale Statelor Unite.

Noi raiduri aeriene asupra jihadiştilor din Irak şi Siria

În plus, SITE a indicat că în mesajele sale datate sâmbătă, 27 septembrie, jihadistul deplânge situaţia de pe teren în Siria unde forţele coaliţiei internaţionale conduse de SUA efectuează numeroase lovituri.

Avioane şi rachete de croazieră americane lovesc obiective ale organizaţiei Statul Islamic, precum şi ale Khorassan, un grup necunoscut până de curând, dar despre care Washingtonul afirmă că se pregătea ‘să lanseze atacuri majore’ în SUA şi în Europa.

Avionul invizibil F-22 a efectuat în Siria prima sa misiune de luptă

Unii experţi se arată foarte sceptici în legătură cu natura reală a grupului numit Khorassan, al cărui nume a început să circule recent, şi consideră că, de fapt, este vorba despre jihadişti din rândul Frontului Al-Nosra.

Potrivit acestor experţi, Washingtonul, scoţând în evidenţă Khorassan şi declarând că acest grup intenţiona să comită atentate pe teritoriul SUA, a vrut să demonstreze că nu doar Siria sau Orientul Mijlociu sunt în pericol, ci însăşi cetăţenii americani, dacă aviaţia Statelor Unite nu intervine.