Lovituri americane în Siria: Guvernatorul din Homs a raportat morţi şi răniţi, inclusiv civili

Loviturile americane asupra unei baze militare din Siria s-au soldat cu "morţi", a informat, vineri, guvernatorul din provincia Homs, care a precizat ulterior că este vorba despre cel puţin cinci morţi, între care şi civili, iar Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a informat că au fost ucişi cel puţin patru soldaţi.

07 apr. 2017, 05:57
Lovituri americane în Siria: Guvernatorul din Homs a raportat morţi şi răniţi, inclusiv civili

„Sunt martiri, dar noi nu avem încă un bilanţ nici pentru martiri, nici pentru răniţi”, a declarat guvernatorul Talal Barazi. El a mai precizat că „există răniţi care au suferit arsuri. Sunt incendii pe care încercăm să le stingem. Ne va lua ceva timp până când vom evalua pagubele”, a mai declarat guvernatorul din Homs, citat de AFP.

„Condamnăm aceste lovituri şi orice acţiune care vizează bazele militare siriene”, a continuat el, adăugând că „orice acţiune vizând baze militare (din Siria, n.r.) este de condamnat”.

Citeşte şi Atac american în Siria: Cele mai recente evoluţii ale situaţiei

Armata aerului este prezentă pe aeroportul Al-Chaayrate este un sprijin important pentruforţele armateîn bătălia împotriva grupării Stat Islamic în regiunea Palmira. Situl antic din Palmira, care se află în provincie, se află încă în mâinile jihadiştilor