LPF a decis soarta derby-ul Dinamo-Steaua, programat pe 22 decembrie. Ce a hotărât Liga

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, luni, că partidele din semifinalele Cupei Ligii, Dinamo - Steaua şi ASA Târgu Mureş - ACS Poli Timişoara, se vor juca conform programului iniţial, adică la jumătatea acestei săptămâni, în ciuda temperaturilor negative şi a riscului de terenuri îngheţate.

19 dec. 2016, 14:33
LPF a decis soarta derby-ul Dinamo-Steaua, programat pe 22 decembrie. Ce a hotărât Liga

E adevărat, întreagă lume a fotbalului românesc suferă din cauza situaţiei precare a infrastructurii acestui sport. Moştenim o situaţie care, din păcate, e încă departe de a rezolva disputarea unor meciuri în cele mai bune condiţii în aceste zile de iarnă, dar ne străduim să asigurăm disputarea lor la standarde normale. Cu toţii trebuie să fim conştienţi că e nevoie de solidaritate şi înţelegere, dar mai ales că suntem parteneri în derularea acestui fenomen, noi, Liga Profesionistă, cluburile, partenerii media şi presă. Depunem în aceste ore toate eforturile pentru încheierea cu bine a acestui an fotbalistic.

În legătură cu meciul dintre ASA Târgu Mureş şi ACS Poli Timişoara, precizăm că el se va juca la Târgu Mureş, conform regulamentului„, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal. LPF a citat articolul 43, pct. 1 şi 2 din ROAF, care arată că terenul este impracticabil „în caz de furtună, ploaie torenţială, descărcări electrice, ninsori abundente, ceaţă sau viscol sau dacă, urmare a acestora, vizibilitatea este sub 150 de metri” sau dacă „terenul este acoperit cu zăpadă a cărei grosime împiedică controlul şi circulaţia mingii„.

Citeşte şi ŞOC în LIGA I. Pandurii au refuzat să mai iasă de la vestiare după pauza meciului cu ASA Tg. Mureş

În plus, în ROAF se arată şi că „impracticabilitatea terenului de joc se constată şi se declara numai de către arbitrul jocului„.

Una dintre semifinalele Cupei Ligii are loc la Târgu Mureş, acolo unde echipa Pandurii a refuzat să mai intre pe teren în repriză a două a meciului de duminică, din cauza că suprafaţă de joc era îngheţată.

Tot un teren îngheţat a fost şi la Iaşi, la întâlnirea dintre Dinamo şi CSM Poli Iaşi.