LPF, atac dur selecţioner: „Anghel Iordănescu induce în eroare opinia publică”

Prezent în studioul Dolce Sport în urmă cu o săptămână, Anghel Iordănescu, se declara nemulțumit că nu s-a aprobat încă cererea ca programul competițiilor interne să fie comprimat. Astfel încât jucătorii să aibă o vacanță înaintea startului pregătirilor pentru Euro.

15 mart. 2016, 11:55
LPF, atac dur selecţioner: „Anghel Iordănescu induce în eroare opinia publică”

„Comitetul Executiv sustine total programul pe care l-am prezentat in octombrie. Aproape toata lumea si-a dat acordul, dar din pacate nu a fost votat, dintr-un motiv pe care nu l-am inteles. La ultima sedinta a CEx, presedintele Ligii nu a fost prezent si a trebuit sa amanam luarea unei decizii.

Suntem singura echipa din grupa noastra care nu are adversari fixati. Franta va avea 4 meciuri amicale pana la Euro. Piedica vine de la Liga, desi domnul Iorgulescu a anuntat ca sustine echipa nationala neconditionat. Dar nici pana acum Liga nu a luat o decizie privind comprimarea calendarului intern”, spunea Iordănescu la DolceSport.

# Cu ocazia discutării programului și a calendarului pentru sezonul „play-off/play-out” în cadrul Comitetului Executiv al FRF, reprezentanții LPF au fost de acord ca ultima etapă a acestei faze a competiției să se desfășoare în week-end-ul 7-8 mai 2016. Așadar, LPF a acceptat ca programul echipelor de club care vor furniza cei mai mulți jucători lotului național (în preliminarii numărul lor a fost de 16!) să se încheie înaintea tuturor celorlalte campionate naționale din țările cu care ne vom întâlni la turneul final al Campionatului European.

# De asemenea, LPF a acceptat ca finala Cupei Ligii Adeplast să se dispute într-o zi de miercuri, respectiv la data de 11 mai 2016, ceea ce poate afecta încasările dintr-un astfel de meci, fiind un fapt știut că o finala jucată într-o zi de weekend aduce un număr considerabil mai mare de spectatori în tribune. Subliniem că alte ligi profesioniste europene din țări care au de asemenea obiective la turneul final al Campionatului European din vară, își încheie competițiile interne după data de disputare a ultimei etape din play-off-ul Campionatului Național Liga 1. 

# Ținem să subliniem, însă, că fotbalul românesc, Liga 1, ca toate celelalte competiții similare europene trăiește în bună parte datorită banilor pe care îi oferă deținătorii drepturilor media. Aceștia au refuzat, însă, categoric comprimarea Campionatului Național Liga 1, arătând că vor solicita despăgubiri financiare în situația în care se va modifica programul competițional aprobat inițial de CEx al FRF. 

# Domnul Anghel Iordănescu a încercat, din păcate, să inducă în eroare opinia publică, după aceeași strategie adoptată în cazul clubului Steaua, când în Comitetul Executiv al FRF a afirmat că nu are nevoie de jucătorii echipei campioane, deoarece îi cunoaște deja foarte bine, pentru ca, ulterior, să spună cu totul altceva reprezentanților presei, subliniind că din cauza Ligii Profesioniste de Fotbal nu pot fi organizate jocuri de pregătire cu întreg lotul dorit. 

Aceeași tactică a folosit-o domnul Anghel Iordănescu și atunci când a invocat că România a ratat meciurile amicale cu Anglia și Olanda, din pricina programului competițional al Ligii 1, uitând să precizeze că în Anglia campionatul se termină cu o săptămână mai târziu ca în România, iar în Olanda la aceeași dată.