LPF introduce arbitrajul video în LIGA 1 din acest PLAY OFF

Adunare Generală Extraordinară a LPF a decis, miercuri, introducerea arbitrajului video pentru un meci din play-off-ul Ligii 1.

06 dec. 2017, 11:58
LPF introduce arbitrajul video în LIGA 1 din acest PLAY OFF

Reprezentații celor 14 cluburi din Liga 1 au votat în unanimitate măsura, luând exemplul campionatelor din Italia și Germania. Inițiativa se va pune în aplicare începând cu play-off-ul acestui sezon, urmând ca un singur meci din play-off să dispună de VAR.

LPF și cluburile urmează să decidă cum se va implementa arbitrajul video în sezonul viitor și dacă VAR va fi valabil la fiecare meci sau doar la cele mai importante.

„Toți membrii Adunării Generale au fost de acord. Trebuie să vedem metodele de finanțare. Nu vrem să prejudiciem cluburile. E nevoie de finanțare. Căutăm surse pentru a nu pune în pericol banii cluburilor. Estimativ, e nevoie de doi arbitri în plus și doi operatori. După ce ne-am consultat cu niște specialiști de la noi am ieșit la 6-700.000 de euro, dar costurile pot să ajungă și până la 1,5 milioane de euro. Noi vom încerca să luăm varianta cea mai ieftină Costul poate ajunge la 1,5 milioane de euro. Căutăm o variant mai ieftină. Nu vom fi de acord ca un patron sa plătească totul. A fost doar o vorbă aruncată a lui Gigi, dar nu vom accepta așa ceva. Încercăm ca în play-off, măcar la un meci, să fie testat acest arbitraj”, a spus Gino iorgulescu.