Luare de ostatici într-o bancă din nordul Franţei. Şase persoane sunt ţinute prizoniere

Un individ înarmat a luat ostatice mai multe persoane, joi seara, într-o filială bancară din centrul oraşului Le Havre, în nord-vestul Franţei, conform surselor citate de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro.

RomaniaTV.net
06 aug. 2020, 17:28
Luare de ostatici într-o bancă din nordul Franţei. Şase persoane sunt ţinute prizoniere

Bărbatul, înarmat cu un pistol, a pătrus în interiorul unei filiale a Băncii Bred din Le Havre şi a luat ostatice şase persoane. La scurt timp, o femeie a fost eliberată, conform postului France Bleu Normadie.

Citeşte şi: Învăţământul în Suedia. Şcoala începe pe 17 august, cu mai mulţi elevi în clase decât înainte de pandemie

Banca se afla în apropierea unei secţii de poliţie, în jurul acesteia sunt mobilizate toate echipajele, iar perimetrul este securizat. La fața locului se află și unități RAID, forțele speciale ale poliției franceze. Conform cotidianului Paris-Normandie, individul a formulat revendicări referitoare la situaţia poporului palestinian.

Potrivit Le Figaro, care citează Paris-Normandie, bărbatul este cunoscut autorităților ca fiind radicalizat și are antecedente penale. Acesta are revendicări cu privire la eliberarea Palestinei și cere ca „copiii Palestinei închiși în Israel să fie eliberați”.