Luca Niculescu, propus ambasador la Paris, audiat în comisiile de specialitate

Jurnalistul Luca Niculescu, propus de șeful statului pentru a prelua mandatul de ambasador al României în Franța, va fi audiat marți de Comisiile reunite de politică externă ale Senatului și Camerei Deputaților.

14 dec. 2015, 14:04
Luca Niculescu, propus ambasador la Paris, audiat în comisiile de specialitate

În comisiile reunite de politică externă va fi audiată și Steluța Arhire, propusă ca ambasador în Republica Slovacă.

Potrivit ordinii de zi a Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților, ședința este programată de la ora 14,00.

Luca Niculescu este propunerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru postul de ambasador al României în Franţa.

CITEŞTE ŞI Jurnalistul Luca Niculescu va fi ambasadorul României în Franţa. Propunerea a fost făcută de Klaus Iohannis

Luca Niculescu s-a născut în 1971 şi a urmat cursurile Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, la Universitatea din Bucureşti (promoţia 1995). Jurnalistul Luca Niculescu este absolvent al unui master în Jurnalism European, la Centrul Universitar pentru Jurnalism, Strasbourg (1996), iar din 1992 este jurnalist al postului de radio RFI, a cărui redacţie o coordonează din anul 2000.

Luca Niculescu fost corespondent pentru France Info, France Inter, France Culture, TV 5 şi Liberation. A realizat emisiuni TV la Money Channel, iar în anul 2007, la Televiziunea Română, a  realizat emisiunile Fără frontiere” şi „Europa ne priveşte”. Acum, Luca Niculescu realizează la televiziunea Digi 24 emisiunea „Imparţial”.