Lucas Papademos, noul premier al Greciei

Fostul vicepreşedinte al Băncii Centrale Europene, Lucas Papademos, a fost confirmat ca noul prim-ministru al Greciei, potrivit presei elene şi a biroului de presă al Preşedintelui grec.

RomaniaTV.net
10 nov. 2011, 12:39
Lucas Papademos, noul premier al Greciei

În a patra zi de negocieri asupra numirii unui nou premier în locul lui Giorgios  Papandreou, marile partide din Grecia au convenit asupra lui Lucas Papademos, potrivit BBC, care citează agenţia de ştiri greceasca ANA. Televiziunea de stat grecească şi biroul de presă al Preşedintelui elen au confirmat informaţia.

Vestea a venit după ore de negocieri ce au avut loc joi între cele trei mari partide ce vor constitui noul guvern de uniune naţională şi preşedintele grec.

Fostul premier grec Giorgios Papandreou a cerut demisia membrilor Cabinetului său, pentru a se facilita formarea unui guvern interimar de coaliţie. Papandreou a facut această solicitare în cursul unei şedinţe extraordinare a Consiliului de Miniştri desfăşurată marţi. George Papandreou şi-a demisia din funcţia de premier miercuri seară.

Cine este Papademos?

De profesie economist, Papademos a fost vicepreşedinte al BCE în perioada 2002-2010. În calitate de fost guvernator al Băncii Centrale a Greciei, între anii 1994 şi 2002, Papademos a monitorizat eforturile ţării de aderare la zona euro.

Papademos a devenit consilier al lui Papandreou după ce-a părăsit postul de la BCE.