„Luceafărul Huilei” intervine în scandalul minerilor din Valea Jiului: Hoţii ăştia au vândut tot! Să se ducă Iohannis să lucreze în mină opt ore pe zi!

Miron Cozma intervine în scandalul minerilor din Valea Jiului care protestează pentru că nu şi-au primit salariile.

20 feb. 2021, 22:36
„Luceafărul Huilei” intervine în scandalul minerilor din Valea Jiului: Hoţii ăştia au vândut tot! Să se ducă Iohannis să lucreze în mină opt ore pe zi!

„Luceafărul Huilei” intervine în scandalul minerilor din Valea Jiului. Cozma vine cu acuzaţii grave la adresa Guvernului şi la preşedintele Iohannis.

„Luceafărul Huilei” intervine în scandalul minerilor din Valea Jiului. Anunţul făcut de Miron Cozma

Acesta atrage atenţia că peste 80.000 de hectare de pădure ar fi vândute la austrici, iar mai mult decât atât toată ţara „ar fi vândute pe bucăţi”.

„Aş vrea să spun că ce s-a întâmplat acum, s-a tot întâmplat de-a lungul vremurilor. Ei au luptat pentru drepturilor lor şi a oamenilor care au fost umiliţi. Ministrul german a anunţat că România e vândută. Eu am făcut 11 ani de închisoare, liderul meu a fost omorât în închisoare. Eu plătesc jumătate din pensia mea, iar hoţii ăştia au vândut tot, au casă, au terenuri. S-au vândut deja 80.000 de hectare de pădure sunt vândute la austrieci. Ţara asta e vândută din aproape în aproape de aceşti vânzători de ţară care chipurile apără drepturile oamenilor.

Numai cei care lucrează la stat au salarii lunare de 30.000 de euro. Ce fac pentru banii ăştia? Nu a fost destul că au luat ciolane, au luat 30 de milioane de euro. Eu atenţionez pe preşedintele Iohannis. El să nu uite că are nişte atribuţiuni. Toate sindicatele din minerit sunt alături de cei din Valea Jiului. Se vor duce să le dea mâncare, ei, nu guvernul. Mi-ar plăcea ca preşedintele Iohannis să se ducă în mină să lucreze el acolo 8 ore. Românii au motiv să iasă în stradă.

Nu e genul meu să jignesc femeile, nu ştiu ce face Diana Şoşoacă. Dacă e senator o sfătuiesc să promoveze la Senatul României un act care să salveze zonele miniere şi ajutoare pentru oamenii din zonele respective. Şoşoacă trebuie apreciată pentru gestul ei, n-am auzit-o să spună că vine cu proiect de lege pentru salvarea mineritului. Aceşi oameni riscă să îşi piardă viaţa din cauza condiţiilor precare, chiar ilegale pentru că nu se respectă protecţia muncii”, a declarat Miron Cozma, la România TV.

Citeşte şi: Primarul din Deva vine cu o declaraţie revoltătoare! I-a înfuriat pe mineri: Suferă că ei nu-s în stare să dea cărbune. Numai se plâng