Lucescu: Szekely l-a luat de gât pe Paszkany şi i-a spus lui Colţescu: Sebi, nu-l saluţi pe şefu?

Antrenorul Răzvan Lucescu consideră că echipa sa Rapid este dezavantajată atât de arbitri cât şi de LPF şi a dezvăluit, marţi, o întâmplare petrecută la meciul de la Cluj-Napoca, câştigat de giuleşteni cu 5-0 împotriva CFR-ului, în care tuşierul Zoltan Szekely i-a spus patronului gazdelor "şefu".

RomaniaTV.net
09 mai 2012, 05:57
Lucescu: Szekely l-a luat de gât pe Paszkany şi i-a spus lui Colţescu: Sebi, nu-l saluţi pe şefu?

„Nu l-am atins, nu i-am clintit vreun fir de păr din cap (n.r. – arbitrului Robert Dumitru). În momentul în care în minutul 20 i-a acordat un cartonaş galben lui Oros la prima intervenţie, fără agresivitate, fără intensitate, fără să fie o situaţie periculoasă, normal ca mi-au venit în faţă imagini, imagini, imagini. Prima a fost cea de la Steaua – Petrolul cu trei zile înaintea meciului nostru, în care Nikolici are un atac extrem de agresiv în minutul 47, la 3-4 metri de Robert Dumitru, sancţionat doar cu cartonaş galben. Mi-au venit în cap loviturile de la 11 metri din minutul 87 contra Stelei, nesancţionată, din minutul 4 contra lui Dinamo, nesancţionată, golul anulat la Braşov, gol valabil anulat, greşelile făcute la meciul cu U Cluj, nesancţionate. Mi-a venit în cap imaginea în care un tuşier, Szekely, îl ia pe după gât pe tunel, la CFR, pe patronul CFR-ului, Arpad Paszkany, cu zâmbetul pe buze, strigându-l pe Colţescu: «Sebi, nu vii să-l saluţi pe şefu’?» Eram cinci metri mai încolo, am văzut această scenă cu ochii mei şi am rămas mut de uimire. Am intrat pe teren şi am câştigat cu 5-0. A fost un gol valabil marcat de către noi, neacordat, un 11 m neacordat, toate acestea la 1-0 şi ar fi putut conduce către un 1-1 şi mă întreb care ar fi fost reacţia noastră la această situaţie”, a declarat Lucescu, într-o conferinţă de presă, după ce a fost sancţionat de LPF pentru faptul că a fost trimis în tribună la meciul cu FCM Târgu Mureş.

Lucescu a continuat cu alte exemple în care consideră că membrii Comisiei de Disciplină a LPF au fost drastici cu echipa sa şi indulgenţi cu rivalele la titlu: „Îmi vine în cap ideea că am fost penalizaţi şi ni s-a suspendat terenul după meciul cu Steaua pentru o petardă aruncată într-o zonă care nu prezenta niciun fel de pericol. Şi îmi vin în cap imaginile de la meciul de pe Dinamo, în care suporterii se bat în tribune. Noi pierdem spectatorii pentru o etapă, dincolo nu se ia nicio măsură. Astăzi, Chipciu, care a primit cartonaşul roşu pentru un atac agresiv, roşu direct, primeşte o etapă de suspendare. La noi, atacuri de intensitate redusă, Herea, Ezequias, cartonaşe roşii acordate direct pentru intervenţii întârziate, corect arătate, sunt suspendaţi trei etape. Este loc de frustrări? Eu cred că este”.

Tehnicianul rapidiştilor i-a acuzat pe antrenorii şi conducătorii echipei Gaz Metan Mediaş că au folosit o echipă improvizată la Vaslui, etapa trecută, pentru a-i menaja pe jucătorii titulari în vederea meciului cu Rapid, programat joi de la 21.30.

S-a făcut tam-tam, s-au considerat gesturi urâte, vulgare, de criticat, ale noastre la finalul jocului cu Târgu Mureş. Însă nici pe departe cu consecinţe atât de urâte şi atât de periculoase care s-au luat atunci când o echipă se duce cu o a doua variantă la un meci, pentru a juca următorul meci cu echipa întreagă şi a juca cu maximum de intensitate contra noastră. Foarte bine, jucaţi cu maximum de intensitate, domnilor de la Mediaş, dar făceţi-o respectând campionatul şi celelate echipe, jucaţi la fel şi cu celelate echipe. Vasluiul nu are absolut nicio vină. În acest moment, profită de o situaţie. Vasluiul are forţă să bată în orice condiţii cu 4-0 pe Mediaş, dar nu înţeleg asemenea mentalităţi şi nu înţeleg de ce suntem noi întotdeauna atacaţi„, a afirmat Răzvan Lucescu.

Comisia de Disciplină a LPF a sancţionat, marţi, clubul FC Rapid cu disputarea a două jocuri fără spectatori şi i-a acordat o penalitate financiară de 40.000 de lei, pentru incidentele de la meciul cu FCM Târgu Mureş, din etapa a XXX-a a Ligii I, informează site-ul oficial al LPF.