Lucescu: Vatmanul nu a făcut nimic să evite accidentul. E multă invidie în România

Tehnicianul echipei Şahtior Doneţk spune că vatmanul putea evita accidentul, dar nu a făcut-o pentru a-i da, probabil, o lecţie. Antrenorul român a făcut această afirmaţie într-un interviu pentru ziarul rusesc Sport Express, în care îşi recunoaşte totuşi vina pentru producerea accidentului din luna ianuarie.

RomaniaTV.net
18 mart. 2012, 11:26
Lucescu: Vatmanul nu a făcut nimic să evite accidentul. E multă invidie în România

Mircea Lucescu admite că este principalul vinovat pentru accidentul în care a fost implicat la începutul anului, în Bucureşti. Totuşi, el crede cu tărie că vatmanul tramvaiului care l-a lovit nu a avut niciun moment intenţia să încetinească şi nu a evitat impactul doar pentru a-i da o lecţie.

„Eu sunt principalul vinovat. Formal, el are dreptate. Nu ai voie să opreşti pe linia de tramvai. Iar eu am întors şi am oprit. Erau maşini care mergeau pe sensul opus şi le-am lăsat să treacă. Am rămas pe loc circa douăzeci de secunde. Tramvaiul era la 200 de metri, dar a avansat spre mine. Vatmanul nu s-a gândit nicio clipă să încetinească. Nici măcar nu a claxonat!”, a spus Lucescu pentru Sport Express. „Legal, are dreptate şi a decis să-mi dea o lecţie. Deşi putea evita accidentul cu uşurinţă”, a continuat tehnicianul, care a motivat faptul că a întors pe interzis pentru că nu mai cunoaşte drumurile din Bucureşti: „Totul s-a schimbat: semne, intersecţii, zone de întors”.

Dacă tot crede că vatmanul a vrut să-i dea o lecţie intrând în el, Mircea Lucescu spune că a învăţat ceva: „Trebuie să te bazezi numai pe tine. Pe nimeni altcineva. Invidia pluteşte în aer în fostele ţări comuniste. Unii se îmbogăţesc rapid, iar alţii, săraci, îi invidiază pe toţi în jurul lor. Nu-ţi rămâne decât să te adaptezi”.