Lucia Hossu Longin, realizatoarea serialului Memorialul Durerii: "Klaus Iohannis tace, are înţelegeri secrete cu Lazăr"

Publicat: Sâmbătă, 06 Aprilie 2019 14:50 // Actualizat: Sâmbătă, 06 Aprilie 2019 15:28 // Sursa: romaniatv.net

Realizatoarea serialului „Memorialul Durerii" Lucia Hossu Longin a declarat, sâmbătă, că președintele României ar trebui să-l revoce pe procurorul general Augustin Lazăr, precizând că Klaus Iohannis tace în scandalul legat de disidentul Iulius Filip pentru că „are înțelegeri secrete” cu Lazăr.

Lucia Hossu Longin a declarat, sâmbătă, că președintele României ar trebui să ia o decizie în ceea ce-l privește pe procurorul general Augustin Lazăr și că acestă tăcere nu-l „onorează".

„După părerea mea, ar fi trebuit să adopte oricare dintre deciziile care i se dau la îndemână, să-l revoce, să-i ceară demisia, să-l îndemne la un gest de onoare, propria demisie. Oricum, această tăcere nu e deloc potrivită pentru ceea ce trăim astăzi. Ceea ce face astăzi, tăcerea asta prelungită și inexplicabilă nu-l onorează ca președinte. Nu înțeleg de ce, sunt documente, nu vorbim (...) ci documentele vorbesc. Ce altfel de probe mai sunt necesare? Documentele vorbesc, iar el le-a recunoscut, domnul procuror a recunoscut că a condus comisia aceea, că nu a dat liberare la termen, era un lucru foarte grav, să nu eliberezi un om când avea dreptul la liberare. Pentru că argumente nu avea, în pușcărie toți trebuiau să se conformeze. Deci, nu putea să facă protest, nu putea să trimită Europei Libere, nu putea să trimită Solidarității, deci toți se conformau. Sigur că Iulius Filip era mai vocal, vorbea cu colegii lui, dar pentru asta nu putea să nu-i admită liberarea", a afirmat Lucia Hossu Longin.

Realizatorea TV a mai precizat că președintele României „tace" în ceea ce-l privește pe Augustin Lazăr pentru că ar avea „înțelegeri secrete" cu procurorul general.

„Domnul Iohannis tace pentru că are înțelegeri secrete cu domnul procuror. Știți foarte bine ce s-a dezvăluit, el i-a acoperit dosarele, se simte obligat de o moralitate pe care numai dânsul o poate înțelege și explica. Moralitatea nu este în funcție de interesele sale personale și aici este în joc situația unui om aflat într-o poziție cheie în societatea românească. În orice țară din estul european, că s-au mai făcut asemenea descoperiri, oameni aflați pe funcții cheie au fost devoalați cu un trecut întunecat, cu un trecut marcat de astfel de fapte deplorabile u fost imediat înlăturați, au fost destituiți. Nu se admite să stăm atât să discutăm, să rostim aceleași probe. Câtă reflexie îi trebuie președintelui nostru? Eu personal l-am rugat și îl rog să decidă cât mai repede, spre binele domniei sale", a declarat Lucia Hossu Longin.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Augustin Lazăr Klaus Iohannis Lucia Hossu Longin memorialul durerii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 apr 11:46
Răspunde | Votează email 0 email
Mihai
Tovarasa activist de partid, realizatoarea unui FASS de documentar in care se spun doar miciuni prin omisiune, da lectii de democratie.A ajuns Lupul cioban la oi.Toate Lichelele s-au unit sa ajute PUSCARIASII si PUSCARIABILII sa scapede parnaie.
06 apr 19:20
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
Acum mi-este clar cu ce caiafluc se îngrașă
În țara gârbovită sub imensa-i cocoașă:
Nația împilată, codoașă, 95% borfașă și lașă!
… Gluma proastă a naturii aruncată în fașă!
06 apr 18:08
Răspunde | Votează email 0 email
caiafluc
tu esti copil
ce aramas in fasa
cu mintea ta ce pare naravasa
ai murdarit si propria,nevinovata-ti fasa!
06 apr 17:03
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
Dar
,
DE CE nu iese d-nul Iulius Filip
,
ca om de deosebită ONOARE
,
să spună și el două cuvinte până tot trec ciorile astea ca să se mai cace pe rămășițele mortuare?

???… Nu este el SINGURUL care știe de ADEVĂR…???

Ce LE TOT PERMITE tuturor decrepitilor să-l tragă de păr?
06 apr 15:58
Răspunde | Votează email 1 email
RaduD
Joianis sa faca asa ceva? De unde? La cele 6(7) case aveti pretentii de morala? Ghinion (asta e cu materialul clientului).
1
EUR
4.7834
RON
21 Feb
noapte 3 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H