Lucia Varga: Noul Cod Silvic va permite combaterea mai bună a defrişărilor ilegale

Noul Cod Silvic va permite combaterea mai eficientă a defrişărilor ilegale, prin impunerea unui nou sistem de vânzare a materialului lemnos, a afirmat joi ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga, în timpul unui control efectuat în judeţul Argeş.

RomaniaTV.net
31 oct. 2013, 18:34
Lucia Varga: Noul Cod Silvic va permite combaterea mai bună a defrişărilor ilegale

„Nu vom mai permite vânzarea lemnului estimat, ci vânzarea lemnului măsurat. Asta este esenţa, dacă acest lucru trece, atunci (…) cel care taie lemnul ilegal (…) nu va mai avea posibilitatea să-şi facă şi actele de transport. El va trebui să ducă lemnul undeva, într-o rampă, de unde se dau acele avize prin care să poată să-şi transporte lemnul. Totul va fi controlat. Plus că aceste avize nu vor mai fi date de către firmele de exploatare, vor fi date de administratorii ocoalelor”, a declarat Lucia Varga.

Proiectul Noului Cod Silvic, trimis în Parlament pentru dezbatere în regim de urgenţă, se află în faza analizei în comisiile de specialitate ale Senatului.

„Proiectul de lege a fost trimis de Guvern în Parlament, săptămâna trecută am avut unele discuţii în Comisia juridică. Comisia juridică a solicitat amânarea cu încă o săptămână a discuţiei, iar săptămâna viitoare vor fi dezbateri în Comisia de agricultură şi Comisia Juridică de la Senat”, a anunţat ministrul.

Lucia Varga a participat, joi, la o acţiune de control pe teritoriul comunei Nucşoara din zona de nord a judeţului Argeş, unde au fost defrişate ilegal sute de hectare de pădure.