Lucian Bode, avertisment pentru cei care folosesc certificate de vaccinare false: „Toți vor merge la pușcărie!”

Ministrul interimar de Interne a atras atenţia că persoanele care facilitează obţinerea de certificate false COVID-19, precum şi cei care folosesc aceste documente "vor ajunge în puşcărie".

18 oct. 2021, 13:25
Lucian Bode, avertisment pentru cei care folosesc certificate de vaccinare false: „Toți vor merge la pușcărie!”

Lucian Bode a anunţat, luni, că autorităţile au în lucru peste 300 de dosare referitoare la folosirea de certificate de vaccinare false.

„Pentru că am văzut foarte mulţi români – când vorbesc de sute, în opinia mea sunt foarte mulţi – care apelează la certificate de vaccinare false, avem în acest moment 362 de dosare penale în lucru, 850 de persoane cercetate pentru teste PCR false, pentru certificate COVID false, pentru adeverinţe de vaccinare false. Le transmit tuturor, atât celor care facilitează obţinerea acestor document false, cât şi celor care cred că beneficiază de aceste certificate false, de aceste adeverinţe false: toţi vor ajunge în puşcărie”, a precizat Lucian Bode la Ministerul Afacerilor Interne, conform Agerpres.

Citeşte şi: Certificate false cu rezultate negative la testul Covid, vândute cu 200 de lei pe „piaţa neagră”. Poliţiştii au destructurat o grupare

Ministrul interimar de Interne a dat de înţeles că „apetitul” pentru această practică va dispărea când vor veni şi condamnările în aceste cazuri.

„Este inadmisibil să îţi baţi joc de cei din jurul tău fraudând legea şi apelând la astfel de practici. Sunt oameni care sunt reţinuţi, sunt oameni care sunt cercetaţi sub control judiciar, dar sunt convins că apetitul pentru o astfel de practică va scădea în momentul în care vor veni şi condamnări”, a spus Bode.

De asemenea, Lucian Bode a precizat că la finalul săptămânii trecute, au fost întocmite şapte dosare penale şi s-au aplicat amenzi în valoare totală de peste 1,5 milioane de lei în cadrul acţiunilor desfăşurate de poliţişti pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

„315.000 de persoane verificate la acest sfârşit de săptămână. Peste 8.000 de operatori economici verificaţi. S-au aplicat peste 9.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1,5 milioane de lei, şi s-au întocmit şapte dosare penale, constatându-se şapte infracţiuni. O activitate foarte, foarte consistentă, în special în zona Bucureşti-Ilfov, dar şi la nivel naţional. Într-o incidenţă peste 16 la mie, cum suntem în Bucureşti, noi am decis să nu venim cu noi restricţii, ci să încercăm cât mai multe acţiuni de prevenire a răspândirii acestei pandemii”, a declarat Lucian Bode, la sediul MAI.

Citeşte şi: Octavian Jurma, replică pentru premierul Cîţu: Nu toţi românii vor simţi beneficiile creşterii economice. Zeci de mii de români nu vor mai fi în viaţă. Tic, tac, un român a murit până ai terminat de citit

 


loading...