Lucian Bode, despre amenzile primite de Diana Şoşoacă: „Este un act de iresponsabilitate faţă de cei care respectă legile”

Ministrul de Interne Lucian Bode a comentat duminică acţiunile senatoarei Diana Şoşoacă, care a fost amendată de mai multe ori de forţele de ordine, după ce a organizat şi a participat la mai multe proteste împotriva restricţiilor.

11 apr. 2021, 12:01
Lucian Bode, despre amenzile primite de Diana Şoşoacă: „Este un act de iresponsabilitate faţă de cei care respectă legile”

Lucian Bode spune că senatoarea Şoşoacă dă un exemplu prost cetăţenilor români prin încălcarea legilor şi chiar mai mult, dă dovadă de iresponsabilitate sfidându-i pe cei care respectă măsurile impuse de autorităţi.

„Ma abtin sa comentez comportamentul unor parlamentari care aleg sa încalce legea. Este un act de iresponsabilitate fata de restul cetatenilor care respecta legea. A fost amendata de multe ori, dar vă asigur că de fiecare dată instituțiile statului au aplicat legea. De fiecare dată o sancțiune i-a fost aplicată, fie că a fost vorba de organizator sau de participant”, a spus Lucian Bode la Prima TV.

Lucian Bode a explicat şi cum se va desfăşura weekendul de 1 mai pe litoral şi le-a dat tinerilor o veste proastă, afirmând că aceştia nu se vor putea distra în cluburi, care vor fi închise.

Lucian Bode: „Cazarea în cele 17 staţiuni de pe litoral este permisă”

Ministrul de interne a declarat că turiştii pot merge la plajă în weekendul de 1 mai, dar nu vor putea dansa în cluburi, aceste urmând să rămână închise.

“În ceea ce priveşte petrecerile din cluburi, sigur că în această perioadă această activitate este restricţionată şi avem, în funcţie de indicele la mia de locuitori, ştim până la ce oră avem permisă deplasarea în noaptea de Înviere, aceste unităţi economice nu sunt deschise. Ele nu pot funcţiona. Ne dorim ca pas cu pas, în funcţie de evoluţia acestei epidemii, în funcţie de modul în care Guvernul va ridica gradual restricţiile impuse, tot gradual ne putem gândi ca într-un viitor apropiat aceste petreceri să fie permise, tot cu respectarea anumitor reguli. În acest moment nu avem o reglementare care să permită acest lucru”, a mai declarat Lucian Bode..

El a precizat că turiştii pot veni pe litoral în minivacanţa de 1 Mai, dar că unităţile de cazare trebuie să fie ocupate până la maximum 70% din capacitatea lor.

“Este permisă cazarea în cele 17 staţiuni de pe litoral, sunt evidenţiate în hotărârea CNSU, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară şi, foarte important, cu respectarea acelei reglementări – maxim 70% din capacitatea de cazare să fie ocupată”, a explicat ministrul de Interne.

Citeşte şi: EXCLUSIV Rareş Bogdan, furibund: „Sincer, de Raed Arafat m-am cam săturat. Cu mine nu se va juca!”


loading...