Lucian Bode, după ce un poliţist ar fi bătut o femeie în Arad pentru că nu purta mască. „Nu vom ezita să facem noi curățenie în propria ogradă”

Ministrul de Interne a anunţat că au fost declanşate cercetări la Arad, unde un poliţist e acuzat că ar fi bătut o femeie pe stradă pe motiv că nu purta mască de protecţie.

13 mai 2021, 17:29
Lucian Bode, după ce un poliţist ar fi bătut o femeie în Arad pentru că nu purta mască. „Nu vom ezita să facem noi curățenie în propria ogradă”

Lucian Bode a fost întrebat dacă vor fi stabilite noi criterii de evaluare psihologică a poliţiştilor ca urmare a cazului din Arad.

„Toleranță zero față de cei care fac de râs, să vă citez pe dumneavoastră, uniforma de polițist”, a fost răspunsul ministrului de Interne.

Bode a mai precizat că în cazul în care se dovedesc că acuzaţiile lansate la adresa poliţistului sunt adevărate „nu vom ezita să facem curățenie în propria ogradă”.

„Acolo am demarat cercetările și nu vom ezita să facem noi curățenie în propria ogradă, așa cum am făcut-o, de altfel, și la Secția 16 (…). Să înțelegem odată pentru totdeauna că în special în momentele mai delicate, cum au fost cele pe care le parcurgem de un an și ceva încoace, comportamentul polițiștilor, al jandarmilor, al angajaților ISU, al lucrătorilor de la Poliția de Frontieră în spațiul public trebuie să fie un model și acest lucru îl transmit de fiecare dată: să acționeze cu responsabilitate, cu profesionalism, cu calm, dar și cu fermitate atunci când situația o impune”, a afirmat Lucian Bode, conform Digi24.

Citeşte şi: Femeie bătută de poliţişti pentru că nu purta mască. Incident revoltător în Arad

Ministrul de Interne a reacţionat, după ce un poliţist ar fi bătut o femeie din localitatea Buteni, judeţul Arad, pentru că nu purta mască. Agentul e acuzat că ar fi lăsat femeia inconștientă pe stradă, iar aceasta a fost luată de o ambulanță și dusă la spitalul din Ineu.

Miercuri seară, Poliţia Arad a precizat că s-a anunţat printr-un apel la 112 că pe raza localităţii Buteni o femeie este agresată de polițiști.

„La fața locului a fost solicitat un echipaj SMURD, care a preluat o femeie de 50 de ani, aceasta fiind transportată la spitalul orășenesc Ineu în vederea acordării de îngrijiri medicale”, anunța Poliția Arad.

Potrivit criticarad.ro, femeia din Buteni ar fi fost bătută și lăsată inconștientă de un polițist, pentru că nu purta mască pe stradă. După ce a primit îngrijiri medicale, femeia a plecat acasă pe propria răspundere, arată sursa citată.

Citeşte şi: Şedinţă la Cotroceni. Premierul Cîţu discută cu preşedintele Iohannis despre marea relaxare a restricţiilor COVID de la 1 iunie


loading...
Partenerii noștri