Lucian Bode grăbeşte finalizarea PNDL 3 şi are prioritate desfiinţarea SIIJ. Anunţul făcut de ministrul interimar al Justiţiei

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a preluat, joi, interimatul de la Justiție, după ce premierul Florin Cîțu l-a remaniat pe Stelian Ion.

02 sept. 2021, 18:43
Lucian Bode grăbeşte finalizarea PNDL 3 şi are prioritate desfiinţarea SIIJ. Anunţul făcut de ministrul interimar al Justiţiei

Lucian Bode grăbeşte finalizarea PNDL 3 şi are prioritate desfiinţarea SIIJ. Ministrul interimar al Justiţiei spune că soluţia e un proiect dezbătut în Parlament.

Lucian Bode grăbeşte finalizarea PNDL 3 şi are prioritate desfiinţarea SIIJ. Anunţul făcut de ministrul interimar al Justiţiei

‘Consider că această procedură nu se poate derula pe un mandat al unui ministru interimar. Am solicitat specialiștilor din Ministerul Justiției. Voi face tot ce ține de mine ca în această perioadă să facem pași importanți în ridicarea MCV.Ce nu voi face în acest mandat: Nu voi lua în discuție și în analiză chestiunea legată de poliția judiciară.

Ministrul care va veni, și îmi doresc în cel mai scurt timp posibil, USR-PLUS să vină cu o nominalizare pentru acest portofoliu important din Guvernul României. Guvernarea merge înainte, trebuie să meargă înainte. Exemplele le vedem în fiecare zi!

O să vorbesc despre urgențe: În primul rând, Planul Național de Investiții Anghel Saligny, acest proiect dezbătut în primă lectură în guvern acum 3 săptămâni și, așa cum rezultă din primele discuții cu specialiștii din Ministerul Justiției și cunoscând subiectul în coordonate mari, în această seară ne vom consulta cu Ministerul Dezvoltării și cu siguranță voi aviza acest proiect. Procedura de avizare a unui act normativ este de natură tehnică și așa trebuie să rămână. Ministerul Justiției trebuie să se pronunțe strict pe legalitatea actelor. Despre oportunitatea unui program guvernamental sau a unei măsuri, deciziile sunt luate atunci când construiești programul de guvernare, când stabilești politicile publice sau direcțiile de acțiune.’, a declarat Lucian Bode, la preluarea interimatului de la Ministerul Justiţiei.

Premierul Florin Cîţu ar fi avut un mesaj clar pentru cei din PNL la şedinţa Biroului Politic Naţional, conform unor surse politice.

Acesta i-a informat pe liberali că nu va face nicio propunere preşedintelui pentru postul de ministru al Justiţiei, şi că aşteaptă în acest sens ca cei de la USR-PLUS să vină cu un nume pentru a ocupa locul lăsat liber de Stelian Ion după revocare şi ocupat interimar de Lucian Bode.

În plus, Florin Cîţu le-ar fi transmis colegilor, afirmă aceleaşi surse, că după congresul PNL din 25 septembrie se vor renegocia cabinetele din Guvern cu cele două partide de coaliţie.

Stelian Ion, revocat de premierul Florin Cîţu
„Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele. De exemplu: desființarea secției speciale care nici dupa opt luni de mandat nu a fost desființată”, a declarat Florin Cîțu, care a spus că va numi la Justiție un ministru interimar.

Premierul a spus că a informat liderii coaliției despre această demitere. „Nu mai aducem pe nimeni în Guvern care să șantajeze, care să nu înțeleagă că aici nu vorbim despre primari, comunități, ci despre interesul cetățenilor. România trebuie dezvoltată. Doar pentru că colegii noștri de la USR PLUS nu au foarte mulți primari nu înseamnă că românii trebuie să aibă de suferit. Îmi asum aceasta decizie. (…) Este un proiect dedicat pentru asfalt, apă, canalizare, gaz. Este un simbol al modernizării României”, a adăugat Cîțu.

Citeşte şi: Stelian Ion aruncă în aer scena politică. Adevărata miză pentru demiterea de la Ministerul Justiţiei: Vor refacerea USL!