Stelian Ion aruncă în aer scena politică. Adevărata miză pentru demiterea de la Ministerul Justiţiei: Vor refacerea USL!

Stelian Ion a venit cu declaraţii incendiare după ce a fost demis din fruntea ministerului pe care îl conducea.

02 sept. 2021, 18:21
Stelian Ion aruncă în aer scena politică. Adevărata miză pentru demiterea de la Ministerul Justiţiei: Vor refacerea USL!

Stelian Ion aruncă în aer scena politică. Fostul şef de la Justiţie susţine că PNL şi-ar dori „cu ardoare” să refacă fostul USL.

Stelian Ion aruncă în aer scena politică. Adevărata miză pentru demiterea de la Ministerul Justiţiei

„Dacă nu suntem foarte atenţi la aceste lucruri, la un moment dat putem vorbi de un pericol asupra independenţei justiţiei. Vreau să îi asigur pe toţi cei care sunt atenţi la acest capitol, al democraţiei din România numit justiţie că vom fi în continuare la fel de atenţi la tot ce se întâmplă, cu toate pârghiile pe care le avem la dispoziţie, legale şi constituţionale.

Vom mergem mai departe pentru îndeplinirea proiectelor pe care le-am propus şi care sunt unele corecte, unele se regăsesc în acest program de guvernare care, din păcate, nu a fost respectat.

Vom împinge toate acele reforme pentru păstrarea şi pentru asigurarea pe viitor a independenţei justiţiei şi pentru eficientizarea Justiţiei, un serviciu public esenţial în statul român.

Două ar fi din punctul meu de vedere (motivele n.red). Unul ar fi cel legat de numirea procurorilor de rang înalt. Aş amintit, că poate a scăpat un aspect.

În afară de aceste numiri, mai sunt şi altele în procedură: numirea pe o funcţie de judecător la CEDO, numirea pe două funcţii de judecător la Tribunalul Uniunii Europene. Sunt foarte multe posturi de directori de penitenciare în toată ţara, posturi care au fost puse la concurs. E o miză foarte importantă, dar în principal, cea a numirii procurorilor şefi, procurorilor de rang înalt.

Am văzut că în trecut unele decizii neinspirate, unele decizii care au nesocotit rapoartele MCV şi avizele Comisiei de la Veneţia au condus la numirea pe funcţie a unor persoane care au făcut mai mult rău componentei acesteia de Parchete.

S-au închis unele dosare în mod foarte ciudat. Până la urmă, s-a ajuns la demisii şi la o pată pe obrazul Justiţiei, aşa că trebuie să fim foarte atenţi la aceste numiri.

A doua componentă ar fi – cel puţin e opinie personală – că o parte a colegilor din PNL şi-ar dori cu ardoare să refacă USL-ul. Îşi doresc să refacă USL-ul.

E mai convenabilă coabitarea sau colaborarea cu PSD-ul decât o colaborare loială cu noi. De neîneţeles, dar este o realitate şi cred că acesta poate fi o miză.”, a declarat Stelian Ion, în cadrul unei conferinţe de presă.

Citeşte şi: Stelian Ion dezvăluie motivul pentru care a fost remaniat de Florin Cîţu: „Au fost doar pretexte. Premierul nu este un partener loial. Are un respect redus faţă de lege”