Lucian Bode îl vrea după gratii pe soţul Dianei Şoşoacă: „Sunt nemulţumit că cel care a agresat un poliţist este liber”

Scandalul dintre Diana Şoşoacă şi jurnalista din Italia ia amploare. Lucian Bode îl vrea după gratii pe soţul senatoarei, care a agresat un poliţist ce venise să aplaneze conflictul.

16 dec. 2021, 17:39
Lucian Bode îl vrea după gratii pe soţul Dianei Şoşoacă: „Sunt nemulţumit că cel care a agresat un poliţist este liber”

Lucian Bode intervine în scandalul dintre Diana Şoşoacă şi jurnalista din Italia. Ministrul Afacerilor de Interne este nemulţumit de faptul că şoţul senatoarei este încă în libertate, după ce a agresat un poliţist care venise să aplaneze conflictul.

Lucian Bode: Sunt nemulţumit că cel care a agresat un poliţist este liber

Ministrul Afacerilor de Interne a avut o primă reacţie în scandalul care a avut loc între Diana Şoşoacă şi jurnalista din Italia.

Citeşte şi Diana Şoşoacă acuză serviciile secrete. „Mi-au furat laptopul. Sunt secrete de stat. Mi se pare totul cusut cu aţă albă”

„Sunt foarte nemulțumit că un poliţist participant la această activitate a fost împins, i s-a pus mâna în gât şi i s-a tras de uniformă. Iar cel care a procedat s-a dedat la astfel de fapte de ultraj şi este în libertate. Şi eu sunt nemulțumit, în calitate de ministru al Afacerilor Interne de acest lucru. Dar avem două dosare penale în lucru.

Eu am încredere în instituțiile statului român, în colaborarea din România şi cele din Italia, care aşa cum am arătat şi în cazul crimei de la Iaşi, este una la un nivel foarte înalt. Personal am o colaborare forte bună cu doamna Luciana Lamorgese, ministru de Interne din Italia, şi am încredere că la finalul acestei anchete toţi cei vinovaţi vor plăti”, a spus Ministrul de Interne, potrivit Antena3.

Reamintim că jurnalista Lucia Goracci a formulat o plângere la Secţia 4 de Poliţie din Bucureşti împotriva senatoarei Diana Şoşoacă. Ziarista susţine a fost sechestrată şi că soţul parlamentarei, Dumitru-Silvestru Şoşoacă, a muşcat-o de mână. Mai mult, soţul Dianei Şoşoacă a agresat şi un poliţist care venise să aplaneze conflictul.

Citeşte şi Poliţia Română, filmul scandalului din biroul Dianei Şoşoacă: Senatoarea le-a spus poliţiştilor că jurnaliştii italieni ar avea droguri

Dumitru-Silvestru Şoşoacă a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile în urma incidentului.

Mai mult, Italia a cerut ambasadorului României la Roma informaţii referitoare la măsurile adoptate, în urma incidentului, iar diplomatul român a transmis că „a fost demarată o anchetă de către organele de cercetare penală române, urmând ca aceasta să stabilească detaliile incidentului şi să determine, dacă este cazul, adoptarea de măsuri, conform legii”.