Lucian Bode, prima reacţie despre greva de la metrou. „Astfel de acţiuni nu pot avea loc în starea de alertă”

Lucian Bode a declarat că un protest spontan, precum cel declanşat de angajaţii Metrorex, nu poate avea loc în starea de alertă. Ministrul de Interne consideră că vrea ca această problemă să fie rezolvată pe calea dialogului.

26 mart. 2021, 12:36
Lucian Bode, prima reacţie despre greva de la metrou. „Astfel de acţiuni nu pot avea loc în starea de alertă”

Lucian Bode a reacţionat în condiţiile în care metroul din Bucureşti nu a circulat din cauza protestului spontan, declanşat de angajaţii Metrorex.

„E foarte important cum rezolvăm această problemă. Din punctul meu de vedere, nu s-a inventat altă cale de rezolvare în astfel de siguaţii decât calea dialogului.

Principalul nostru obiectiv al Ministerului de Interne este a-i determinat pe cei care sunt în acest conflict spontan să respecte legea. Astfel de acţiuni nu pot avea loc nici dacă au caracter spontan nici în starea de alertă”, a declarat Lucian Bode, într-o conferință de presă susținută la Prefectura Bihor.

Citeşte şi: Metroul NU circulă. Protest spontan declanșat de angajații Metrorex, vineri dimineața! 

Lucian Bode, prima reacţie despre greva de la metrou. Ce amenzi au primit protestatarii

O parte din protestatarii de la metrou au fost identificaţi şi sancţionaţi, au anunţat reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei.

„O bună parte din persoanele care protestează la metrou a fost identificate şi amendate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Ciprian Romaşcanu, conform Agerpres.

Poliţiştii spun că se aşteaptă ca fluxul persoanelor care circulă cu transportul de suprafaţă să fie foarte mare şi a dat asigurări că echipaje de poliţie se vor afla în teren pentru a fluidiza traficul.

„Atragem atenţia persoanelor care protestează să respecte normele în vigoare – o parte au fost identificaţi şi sancţionaţi”, a precizat oficialul Poliţiei.

Circulaţia trenurilor de metrou a fost perturbată, vineri dimineaţă, de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând pe şine şi împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, informează Metrorex.

Ministrul Cătălin Drulă acuză „interesele mafiote“, după greva la metrou. Într-o postare pe Facebook, ministrul Transporturilor a vorbit despre situația de la Metrorex. Acesta a lansat mai multe acuzații la adresa USLM-ului  și deplânge situația în care sunt puși bucureștenii.

Citeşte şi: Ministrul Cătălin Drulă acuză „interese mafiote“, după greva la metrou: O acțiune ilegală dă peste cap viața unui întreg oraș