Lucian Bode susţine sancţionarea şi revizuirea contractelor de furnizare de carburant din Rusia: „Am demarat o analiză, ne vom conforma deciziilor la nivel european”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că a demarat o analiză la nivelul ministerului cu privire la contractele cu firme din Rusia, menţionând că se va conforma deciziilor luate la nivel european privind sancţiunile impuse.

27 feb. 2022, 20:39
Lucian Bode susţine sancţionarea şi revizuirea contractelor de furnizare de carburant din Rusia: „Am demarat o analiză, ne vom conforma deciziilor la nivel european”

Lucian Bode, întrebat fiind dacă MAI sau structuri din subordinea sa au contracte cu companii ruseşti, a declarat că, în opinia sa, aceste contracte „trebuiesc sancţionate şi revizuite” în spiritul sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană, şi nu numai, Federaţiei Ruse.

„Legat de MAI, noi am demarat o analiză la nivelul ministerului şi categoric ne vom conforma deciziilor luate la nivel european. Ţara noastră va transpune aceste decizii în practică şi evident că orice astfel de contract, dacă este- şi din punctul meu de vedere este- în categoria celor care trebuie sancţionate şi revizuite, fără doar şi poate o vom face. Cred că ar fi potrivit să fim dintre primii care facem acest lucru şi să dăm un exemplu”, a afirmat duminică Lucian Bode, potrivit Agerpres.

a fost întrebat dacă MAI sau instituţii din subordinea MAI mai au contracte cu companii ruse pentru furnizarea de carburant.

Citeşte şi: Lukaşenko, aliat al lui Putin, îl ironizează pe preşedintele Ucrainei Zelenski: „Un mic Napoleon care a ieşit dintr-o mahmureală”

Purtătorul de cuvânt al Guvernul, Dan Cărbunaru, a precizat, la rândul său, că la nivelul Executivului şi al ministerelor de linie s-au demarat deja evaluarea şi analizarea fiecărei situaţii în acest sens.

„După cum ştiţi, în această săptămână, UE a actualizat lista de sancţiuni, atât în privinţa persoanelor, cât şi în privinţa entităţilor economice, tocmai de aceea, la nivelul Guvernului şi ministerelor de linie este demarată deja evaluarea şi analizarea fiecărei situaţii, pentru că sunt zeci de entităţi adăugate recent pe această listă, după pachetul din 2014. Ca atare se fac verificări la nivelul fiecărui minister, la nivel guvernamental şi deciziile europene se vor aplica şi în România în consecinţă”, a adăugat Cărbunaru.

El a menţionat că evaluarea va fi finalizată în următoarele zile.

Citeşte şi: Volodimir Zelenski, mesaj de ultimă oră înainte de negocierile cu Rusia