Lucian Bode vine cu lămuriri despre restricțiile impuse de Guvern: Este anormal să porți mască când te plimbi prin parc

Lucian Bode a declarat că va emite un ordin comun cu ministrul Sănătății care va oferi clarificări despre condițiile purtării măștii de protecție în spațiul public, după ce în ultimele zile au fost emise documente care prevăd restricții diferite.

04 oct. 2021, 11:42
Lucian Bode vine cu lămuriri despre restricțiile impuse de Guvern: Este anormal să porți mască când te plimbi prin parc

Lucian Bode vine cu lămuriri despre restricțiile impuse de Guvern. Ministrul Afacerilor Interne a mai precizat că pentru protestele organizate în weekend, la care au participat peste 10.000 de oameni, au fost acordate sancțiuni de peste 48.000 de lei.

Lucian Bode vine cu lămuriri despre restricțiile impuse de Guvern: Este anormal să porți mască când te plimbi prin parc

„Vom veni cu un ordin comun al ministrului Afacerilor Interne și al ministrului Sănătății astăzi, cel mai târziu mâine dimineață, în care vom explica exact care sunt excepțiile. Este anormal să porți mască când te plimbi prin parc, este anormal să porți mască când participi împreună cu 10 prieteni maxim, cum prevede legea, la o activitate sportivă. Vom clarifica ce înseamnă portul măștii pe stradă.

Am aplicat până în acest moment 42 de sancțiuni contravenționale, legat strict de proteste. Ele vor fi într-un număr mult mai mare pentru că evaluăm imaginile și pe măsură ce identificăm persoane, le sancționăm. (…) Amenzile sunt până în acest moment în cuantum de 48.400 de lei.

Dreptul de a protesta este un drept garantat. Le-am transmis colegilor din MAI să îi îndemne pe protestatari să protesteze în siguranță, dar este foarte complicat să impui distanțare și portul măștii pentru cei care protestează împotriva purtării măștii.

Organizatorii au fost sancționați.”, a declarat Lucian Bode.

Totodată, ministrul de Interne spune că instituția pe care o conduce are disponibile în prezent 3.000 de dispozitive pentru verificarea certificatelor verzi, deși necesarul este de 8.000. „Suntem în procedură de achiziție”, a anunțat guvernantul.

„Noi avem peste 3.000 de astfel de dispozitive, am făcut un inventar de necesar la nivel național, sigur că necesarul este undeva la 8.000 de bucăți de astfel de dispozitive. Trebuie să analizăm cu maximă atenție, nu se poate ca un județ să solicite 30-40 de astfel de dispozitive și alt județ să solicite 800, dimensiunea fiind sensibil egală a celor două județe. Facem o analiză și cu siguramță pe lângă cele peste 3.000 pe care le avem, vom achiziționa și le vom distribui căre structurile noaste”, a declarat luni Lucian Bode.

Acesta spune că autoritățile se descurcă în acest moment cu cele 3.000 de dispozitive.

„Ținând cont de incidență, nu sunt multe localități unde incidența este peste 6 la mie și unde este nevoie de certificat, în consecință nu peste tot este nevoie de aceste dispozitive”, a precizat ministrul.

Citește și: Lucian Bode a amânat întâlnirea cu Parlamentul, pentru explicarea gestionării Congresului PNL. PSD: E un mare fricos, care se ascunde după funcție!


loading...